BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  DÜNYA

Saldırıda 8 CIA ajanı öldü iddiası

Taliban Afganistan'ın Host vilayetinde düzenlediği intihar saldırısında 8 CIA ajanını öldürdüğünü açıkladı.

Abone ol

Afganistan'ın doğusunda 8 Amerikalının ölümüne yol açan intihar saldırısı eylemini Taliban örgütü üstlendi. Taliban sözcüsü Zebilullah Mücahid, Associated Press (AP) haber ajansına yaptığı açıklamada, patlayıcı yeleği giyen Taliban bombacısının askeri üniformayla Host'taki üsse girdiğini, spor salonunda üzerindeki bombaları patlattığını söyledi.

Mücahid, Reuters haber ajansının sorularına verdiği yanıtta ise saldırının "yürekli bir Afgan ordusu üyesi" tarafından, CIA ajanlarının mücahidler hakkında bilgi edindiği sırada düzenlendiğini ifade etti.

CIA'DAN AÇIKLAMA YOK

Amerikan Kongresinden bir yetkili AP'ye, dünkü saldırıda ölenler arasında Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) çalışanlarının da olduğunun tahmin edildiğini söylemişti. CIA'den iddiayla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

ABD'Lİ YETKİLİ: ÖLENLER CIA AJANI

Washington'da, adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Host vilayetindeki Chapman üssünde düzenlenen saldırıda ölen sivillerin 8'inin de CIA ajanı olduğunu söylemişti. CNN televizyonu da, adını açıklamadığı bir yetkiliye dayanarak, saldırıda ölenlerin CIA ajanı olduğunu duyurmuştu.