BIST 10.076
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.434,58
HABER /  POLİTİKA

BDP Esat Canan'ı sindiremedi

Üç ay önce 'açılım' çerçevesinde DTP Parti Meclisi'ne seçilen eski CHP'li Esat Canan, kısa sürede dışlandı.

Abone ol

Bunun sebebi de yine 'açılım' oldu. PKK'lıların DTP'liler tarafından Habur'da karşılanma biçimini eleştiren Canan, yeni BDP yönetimince tasfiye edildi.

DTP'nin kapatılmasından kısa süre önce yoğun ısrarlar sonucu partiye üye yapılan ve Parti Meclisi'ne (PM) alınan eski CHP Milletvekili Esat Canan, BDP'nin önceki gün yapılan kongresinde listede yer bulamadı.

Ahmet Türk'ün ısrarıyla alınıp 3 ay içinde dışlanmasına anlam veremeyen Canan, "Demek ki partinin demokrasi anlayışı beni taşıyacak kadar geniş değil." dedi. Canan, Kandil ve Mahmur'dan gelen PKK'lıların Habur Sınır Kapısı'ndaki karşılanma şeklini eleştirmişti.

DTP'nin geçen yıl kendisini partiye almasını bir açılım olarak lanse ettiğini hatırlatan Canan, "Davet ediyorsunuz ama iki ay içinde emekli ediyorsunuz; bu nasıl bir açılım anlamadım. Zannediyorum, parti benim gibi düşünen insanlarla beraber olacak düzeye henüz gelemedi." değerlendirmesinde bulundu. DTP'de yeri geldiğinde partiyi de eleştirdiğine dikkat çeken Esat Canan, bazı açıklamalarının dışlanmasına neden olabileceğine işaret etti. Canan, geçen yıl Habur Sınır Kapısı'ndaki karşılama törenleriyle ilgili olarak, "Gelenlerin dağ kıyafetiyle otobüsler üzerinde zafer işareti yapması kabul edilemez. DTP'nin tavrını kesinlikle tasvip etmiyorum. Bu bir zafer değil, böyle nitelendirilemez. DTP'nin ne sorumsuz davranma ne de görevden kaçma lüksü vardır." demişti.

Esat Canan, PM'ye neden alınmadığı konusunda kendisine hiçbir açıklama yapılmadığını ifade etti. Pazan günkü kongreyle ilgili olarak da 'Türkiye partisi' hedefine ilerleyen bir tablo görmediği eleştirisini getirdi. (Habip Güler/Zaman)