BIST 10.164
DOLAR 32,27
EURO 34,90
ALTIN 2.434,22
HABER /  SPOR

Fenerbahçede çılgın Türkler

Sarı-lacivertlilerin sezon başından itibaren sürdürdüğü yerlileşme projesi dikkat çekiyor

Abone ol

Ara transferde yabancı almadığı için eleştirilen Fenerbahçe, 5 gollü Sivasspor galibiyetinde sadece iki yabancı futbolcudan yararlandı.

Sivas karşısında bu sezonun en gollü galibiyetini alan Fenerbahçe'nin ilk 11'inde 9 (Vederson dahil) Türk futbolcu vardı. Oyuna giren isimleri de eklersek, Sivas karşısında sarı- lacivertli formayı 12 Türk futbolcu terletti. Bu istatistik, 3 yıl öncesine kadar Van Hooijdonk, Alex, Anelka, Appiah, Kezman, Roberto Carlos gibi dünya yıldızlarını transfer eden Fenerbahçe'nin özellikle geçen yıl yaşanan 'Josico&Maldonado' ve halen devam eden Güiza sendromunun ardından kabuk değiştirdiğinin göstergesi gibi... Aziz Yıldırım'ın aylık yazısındaki "Gökhan Ünal'ın alınması, ara transferde verilmiş bir karar değil sezon başında başlattığımız yeni yapılanmanın sonucudur" ifadesi de bunun adeta ispatı.

MEHMET VE ÖZER HAMLELERİ
Sezon başında Mehmet Topuz ve Özer gibi Türk yeteneklere yüksek bonservis ücreti ödeyen sarı-lacivertlilerin, bundan sonraki transfer dönemlerinde Türk Milli Takımı'nda oynayan ya da oynamaya aday futbolcuları ilk tercih olarak düşünmesi de büyük bir ihtimal. Fenerbahçe'nin şu an kadrosunda A Milli Takım forması giymiş 11 futbolcu bulunuyor.