BIST 10.199
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.404,47
HABER /  GÜNCEL

BBPnin İstanbulda miting derdi

Bir hafta boyunca mitinglerin Çağlayan'da olacağını duyurdular. Bu saatten sonra tabanımızı başka yere aktaramayız diyorlar.

Abone ol

BBP İstanbul İl Başkanı Kazım Ayaydın, bir haftadır mitinglerinin Çağlayan Meydanı'nda yapılacağını ilan ettiklerini belirterek, ''Bu, artık tabanımızı başka bir yere aktarmamızı imkansız hale getiriyor'' dedi.

Ayaydın, Kazlıçeşme Meydanı'nda AK Parti ve CHP'nin, Çağlayan Meydanı'nda ise BBP ve Saadet Partisinin miting yapma hazırlığında bulunduğunu hatırlatarak, ''Şimdi 'Kazlıçeşme'de güvenliğin olmadığı, iki mitingin çok olacağı' söyleniyor ve 3 parti Çağlayan Meydanı'na veriliyor. Bu yanlış bir hesap ve bu yanlış hesap neticesinde herhalde BBP ekarte ediliyor gibi geliyor. BBP'nin bu şekille kendisini kamuoyuna anlatması engellenmiş oluyor ki bu çok büyük bir haksızlık, adaletsizlik'' diye konuştu.

CHP, Saadet Partisi ve BBP'nin Çağlayan Meydanı'nda ardışık saatlerde miting yapacağının söylendiğini ifade eden Ayaydın, şöyle devam etti:

''Ama şimdi arkadaşlarım beni arıyorlar, çeşitli televizyon kanallarından, BBP'nin mitinginin iptal edildiğiyle ilgili... Biz bir haftadan beri İstanbul'da, Çağlayan Meydanı'nda mitingimizin olduğunu söylüyoruz. Şu anda tüm teşkilatımıza, tabanımıza 'İstanbul mitingimiz 22 Mart Pazar günü Çağlayan Meydanı'nda' dedik. Bu, artık başka bir yere tabanımızı aktarmamızı imkansız hale getiriyor. İşin ceremesini bize yıkıyorlar. İptal edildiğine ilişkin herhangi bir yazı bize ulaşmadı. Eğer gerçekten bizim mitingimizi, CHP'nin mitingi Çağlayan'a alındı diye iptal edecekler ya da başka yere alacaklarsa, bu ülke, gücü yetenin gücü yetene hakim olduğu bir ülke haline geldik demektir.''

Ayaydın, böyle bir gelişme olması halinde gerekli yerlere başvurularını yapacaklarını ve bunu kesinlikle kınayacaklarını sözlerine ekledi.