BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BBPlileri ağlatan kongre

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 4. Olağanüstü Kongresi çalışmalarına başladı. Yazıcıoğlu yoktu ama ruhu oradaydı.

Abone ol

Atatürk Spor Salonu'ndaki kongrede, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan Başkanlığı oluşturuldu.

Divan Başkanlığına BBP Kurucular Kurulu Üyesi Hasan Çağlayan getirildi.
Kongrenin yapıldığı salona sabah erken saatlerden itibaren gelen partililer, ellerinde helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun posterlerini taşıdılar, yakalarına Yazıcoğlu'nun fotoğraf ının bulunduğu rozet taktılar.

Kongreye, Muhsin Yazıcoğlu'nun çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu da katıldı. Salona, Yazıcıoğlu'nun, "Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar kaynaşmış bir Türk-İslam Dünyası hayal ediyorum", "Başını örtenle açanın üniversitede yasaksız, kavgasız, kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum", "Türk, K ürt, Türkmen, Alevi, sunni ayrımı olmadan kaynaşmış bir Türkiye istiyorum" şeklindeki sözlerinin yazılı olduğu afişler ve Yazıcıoğlu'nun posterleri asıld ı.
Partililer, sık sık tekbir getirerek, "Başbuğ Muhsin", "Muhsinler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Bu arada, küçük bir kız çocuğu ile erkek çocuğunun, Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Ey sonsuzluğun sahibi sana ulaşmak istiyorum" şiirini okuması, salonda duygusal anlar yaşattı.

Kürsüden "Sayın Genel Başkanımız Yazıcıoğlu salona teşrif etmiştir" anonsu yapıldıktan sonra sinevizyonda, Yazıcıoğlu'nun önceki kongrelere gelişi gösterildi. Bu sırada, ağlayanların olduğu gözlendi. Gösterim sırasında "Muhsinler ölmez" sloganları atıldı.

Kongrenin açılışında, Genel Başkanı Yardımcısı Mustafa Destici de Kur'an-ı Kerim okudu. Kongrede, genel başkanlık seçiminin yanı sıra 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile 9 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MYK) üyeliklerine de seçimleri yapılacak.

Toplam 1050 delegenin oy kullanacağı kongrede, mevcut Genel Başkan Yalçın Topçu ile Tuna Koç genel başkanlık için adaylıklarını açıkladı.

KIZI FİRUZE VE OĞLU FURKAN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

[PAGE] [PAGE] [PAGE]