BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.433,88
HABER /  POLİTİKA

Baykalın sözü DTPlileri çıldırttı!

Baykal'ın terör sorunuyla ilgili ifadeleri DTP'lileri çileden çıkardı. DTP mitinginde hedefte sadece hükümet yoktu.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Çağlayan Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan DTP milletvekilleri, Kürt sorununun çözümünde teröristbaşı "Öcalan'ı adres gösterdi.

CHP Lideri Baykal'ı de eleştiren DTP'liler, Baykal'ı Kürt sorununu sadece terör sorunu olarak görmesine sert tepki gösterdiler .

Demokratik Toplum Partisi bugün İstanbul Çağlayan Meydanı'nda "DTP'yi susturma, silahları sustur" mitingi düzenliyor.

DTP'nin Çağlayan'da düzenlediği Mitinge Eşbaşkan Emine Ayna, milletvekili Sabahat Tuncel, Aysel Tuğluk, Hasip Kaplan, Pervin Buldan, Akın Birdal, Hamit Geylani, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ile Cizre, Batman, Viranşehir ve Doğubuyazıt Belediye Başkanları katıldı.

MUHATAP ÖCALAN

Kürsüye çıkan Sabahat Tuncel, "Türkiye'de önemli bir şans yakalandı. 29 Martta Kürtler tercihini yaptı. Demokrasiden özgürlükten yana tavırlarını ortaya koydular. Kürt dilini, kimliğini, kültürünü asla terk etmeyecekleri mesajını verdiler. Kürt sorunu muhataplarıyla çözülür. Kimdir muhatap? Abdullah Öcalan. Kürt halkının bu taleplerine kulak tıkamayın. Gerçekten barış istiyorsak lütfen bu şansı kaybetmeyin." dedi.

'GÜL OPERASYONLARI DURDURMALI'

Tuncel'in ardından kürsüye çıkan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna'da benzer bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Kürt sorununu çözümü konusunda iyi şeyler oluyor' sözlerine atıfta bulunan Emine Ayna, "Cumhurbaşkanı! İyi şeyler olmuyor. İnanın iyi şeyler olmuyor. Herkes kendine gelsin. Operasyonlar ölümler devam ederken iyi şeyler olmaz. 'Barış sürecine girdik' diyemeyiz. Cumhurbaşkanı sorunu çözmek istiyorsa, operasyonların durması konusunda irade göstermeli. 'İyi şeyler olacak' demekle iyi şeyler olmuyor. Çözüm istiyorsanız muhatap almak zorundasınız. Yapılacak şey çok basit. Öcalan'la bu sorunu çözmek için diyalog geliştireceksiniz. Hepsi bu." ifadelerini kullandı.

AYNA'DAN BAYKAL: BU NASIL BİR AKILDIR

Emine Ayna, CHP ve Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştirdi. Baykal'ın Kürt sorununu terör sorunu olarak gördüğünü belirten Ayna, "Bu nasıl bir mantıktır. Bu nasıl bir akıldır." diye konuştu.

TEK BİR OY DAHİ ALAMAZSIN

Deniz Baykal'ın neden oy kaybettiğini araştırmak üzere doğu illerine gideceğini söyleyen Emine Ayna, "Deniz Baykal o kadar yorulma. Ben söyleyeyim. Sen Kürt sorununa terör sorunu dediğin sürece tek bir oy dahi alamazsın." şeklinde konuştu. DTP'li Ayna ve Tuncel'in konuşmalarında terörist başı Öcalan'dan sayın diye söz etmeleri de dikkat çekti.

ÇANTADAN KIRIK CAM PARÇASI

Yoğun güvenlik önlemleri alan polis mitinge katılacaklar sıkı aramalardan alana alındı. Bir kadının çantasından kırık bir cam parçası çıktı. DTP'li
milletvekillerinin de alana gelmesinden sonra miting başladı.  Miting nedeniyle Çağlayan meydanı çevresindeki yollar trafiğe kapalı.