BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'li Destici AK Parti'yi suçladı!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, devletin KCK'nın kurulduğunu 2007 yılında beri bildiğini ifade etti

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin öncelikli sorunun terör olduğunu belirtti.

 Türkiye'nin terör belasından kurtulmadığı sürece hiçbir problemini çözemeyeceğinin altını çizen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Terör, canımızı yakmaya, ülkemizin kaynaklarını heba etmeye devam ediyor. Kardeşliğimize kurşun sıkmaya devam ediyor. Maalesef nasıl bir hukuk sistemimiz var. Sistem, bu ülkenin milliyetçi, vatansever kadrolarına mı işliyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Bir siyasi partinin genel başkanı 'Burası Kürdistan, burası özerkleşecek. Biz de bunu göreceğiz. Özgür Kürdistan'da hep birlikte yaşacağız.' diyor. Sözde bir milletvekili de, 'Özerklik yetmez, otonomi istiyoruz.' diyor. Savcılarımız bunların karşılığında ne yapıyor. Hukuk sistemimiz buna izin mi veriyor? Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz." diye konuştu.  

"DEVLET BİLİYORDU"

KCK'nın PKK'yı da içine alan bir yapılanma olduğunu daha önce dile getirdiklerini dile getiren Destici, devletin KCK'nın kurulduğunu 2007 yılında bildiğini ve buna 4 yıl göz yumulduğunu savundu. Irak'ın kuzeyinde 33 kişinin hayatının kaybetmesinin, terör örgütü ve onun siyasi uzantılarının eline ülkeyi karıştırmak için koz verdiğini aktaran Destici, şöyle devam etti: "Onların umurunda değil 35 kişinin ölümü. PKK'nın ana politikası kendinden öldürerek büyümedir. Bunu kullanıyorlar. Daha önce Kuzey Irak'ın 75 kilometre içerine girerek burada bir tampon bölge oluşturmuş olsaydık, bugün bu acılar ve olaylar yaşanmazdı. Bugünden itibaren terör güçlerinin geçtiği bölgelerin sivil geçişlere kapatılması, orada tampon bölge oluşturmalı, sivil ölümlerle karşılaşılmalı. Ülkeyi karıştırmak isteyenlerin de ekmeğine yağ sürülmemeli."