BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekil yeni yıla madende girdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğüne bağlı kömür ocağının eksi 170 kodunda maden işçilerini ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı.

Abone ol

Akkaya, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile birlikte işçi asansörüyle maden ocağının eksi 170 koduna indi.

Galerilerde yaklaşık 1,5 kilometre yürüyerek kömür üretiminin yapıldığı alana ilerleyen Akkaya ve beraberindekiler, galerideki sıhhiye istasyonuna girerek, haberleşme sistemi hakkında kurum yetkililerinden bilgi aldılar.

Kömür üretim bölgesine de giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, karşılaştığı maden işçileriyle bir süre sohbet etti. Daha sonra Akkaya ve beraberindekiler, eksi 170 kodunda kalas ve odun parçalarından hazırlanan sofrada madencilerle soğan, biber, domates, sarma, tavuk ve börekten oluşan yemeği yedi.

Uzun zamandır en keyif aldığı bir sofrada bulunduğunu ifade eden Akkaya, ''Yeni bir yıl yeni ümitler demektir. Biz bugün buradayız. 2011'in son saatlerinde maden işçileriyle beraberiz'' dedi.

Madencilerin çalışma şartları çok zor

Maden işçilerinin çalışma şartlarını bildiklerini anlatan Akkaya, şöyle konuştu:

''Bildiğimiz sorunları bir kez daha yerinde görme fırsatımız oldu. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da maden işçilerine selamlarını getirdim. Madencilerin gerçekten çalışma şartları çok zor. Bunu bir kez daha gördük. Aldıkları paralar analarının ak sütü kadar helaldir. Madenci sofrasında yılbaşını geçiriyoruz. Belki gecenin ilerleyen saatlerini aileleriyle birlikte geçirecekler ama gittikleri zaman çocukları uyumuş olacaklardır. Bu bile madenciler için anlamlıdır. Burada sözün bittiği yerdeyiz. Türkiye'de çalışma hayatı çok zor. Özellikle 2002'den bugüne gelen süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi'nin çalışma hayatına bakışı işçiden yana değildir. Emekten yana değildir. Madene girmeden masa başında madencinin şartlarını konuşmak ahkam kesmek çok doğru bir şey değildir.''

Akkaya ve beraberindekiler daha sonra maden işçileriyle beraber türkü söyledi.