BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Murat Karayılan rest çekti!

Karayılan, Kandil'in boşaltılacağı iddialarını yalanlayarak, Suriye'ye kaçacağı iddiasına da, 'Dağlardan çıkmayacağım' şeklinde yanıtladı

Abone ol

PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, Kandil'in boşaltılacağı iddialarını yalanlayarak, Suriye'ye kaçacağı iddiasına da, "Devrim olmadığı sürece ben dağlardan çıkmayacağım" şeklinde konuştu.

PKK'ya yakın Fırat haber ajansına konuşan Murat Karayılan, Şırnak'ın Cudi dağındaki operasyonla ilgili "Cudi'de iki kişi teslim olmuş. Yalnız mı kalmışlar, nasıl olmuş bilmiyorum. Bölgeden net bilgiler alamadık. O kişilerin nasıl düşmanın eline girdiklerini bilmiyoruz. Fakat elinde silah olan bir gerilla düşmana karşı elini havaya kaldırırsa bu bir ihanettir. Bizim prensiplerimizde teslim olmak yoktur.

Karayılan, masada oturulup kendi haklarında haberler yapıldığını dile getiren Karayılan, "TV'ler bunlar üzerinden paneller yapıyorlar. Altı tümden boş iddialardır. Tümüyle yalan şeylerdir. Kandil evvelden Kürtlerin direniş yeridir. Sadece Kandil değil, zaten Türkler Kürdistan'ın tüm dağları için Kandil diyor ya. Bu devrim mücadelesi Kürdistan dağlarındadır. Bu devrim burada güçlüdür. Onlar Kandil'i bize Tamiller gibi katliam yeri yapmak istediler. Onun için İran'la anlaştılar. İran saldırdı, onlar seyrettiler ama başarılı olmadılar. Dolayısıyla ittifakları da bozuldu. Şimdi de kendileri boşaltacaklar, diyorlar. Siz gelip yüz metre ilerleyemediniz biz neden boşaltacağız. Tüm halkımız ve herkes de bilmeli ki böylesi haberler tümden yalandır" dedi.

Karayılan, Suriye'ye kaçacağı yönündeki iddialara da "Böyle bir şey yoktur. Onlar halkımızda tereddüt yaratmak istiyorlar. Tüm amaçları budur. İnsanlarımızın kaderleri için doğru bir karar vermemeleri için böylesi yalan haberler yapıyorlar. Bunu herkesin bilmesi gerekir. İkincisi de, bir taşla iki kuş misali, bizim Suriye ile birlikte hareket ettiğimizi, karargahımızı da oraya taşıyacağımızı gündemleştirerek başka güçlere hedef durumuna getirmeye çalışıyorlar. Suriye'ye gitmeye karar vermişiz. Böyle bir şey yoktur. Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum. Devrim olmadığı sürece ben dağlardan çıkmayacağım" dedi.