BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den AK Parti'ye büyük katılım

Kars’ta Büyük Birlik Partisi (BBP) Eski İl Başkanı Alper Tunga Kılıç ile birlikte aktif siyasetle uğraşan gençlik ve ilçe teşkilatından BBP’ye üye 180 kişi, düzenlenen törenle AK Parti’ye katıldı.

Abone ol

BBP eski İl Başkanı Alper Tunga Kılıç, 180 kişi ile birlikte AK Parti Kars İl Başkanlığı’na gelerek İl Başkanı Adem Çalkın, Milletvekili adayı Ahmet Arslan, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya, kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner’in de hazır bulunduğu törende AK Parti’ye katılarak, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'yi destekleyeceklerini belirtti.

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti büyüdükçe Türkiye’nin de büyüyeceğini ve bu anlamda AK Parti’ye katkı sunan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Yaklaşık 180 kişi ile AK Parti saflarına katılan BBP eski İl Başkanı Alper Tunga Kılıç, “Bilindiği gibi önümüzdeki süreçte ülkemizle alakalı çok ciddi konular gündemde hatta ve hatta ülkemizin gündemini, seyrini değiştirebilecek şekilde bir takım oyunlara, bir takım siyasi politikalara milletimiz ve devletimiz maruz bırakılmak üzeredir. Tabi bu hassas süreçte bu ülkenin, bu milletin parçası olarak inandığımız idealler üzerinden yola çıkarak AK Parti il teşkilatlarına bugünden itibaren ciddi manada Kars teşkilatları noktasında katkı sunmaya karar aldık. İnşallah bu karar bugünden itibaren daha da büyüyerek, daha da güçlü bir şekilde sirayet edecek. Bunun daha güçlü hale gelmesi için daha güçlü bir şekilde inşallah önümüzdeki süreçte de elimizden gelen fazlasını , daha da fazlasını sunmak için bugünden itibaren faaliyetlerimize başladık” dedi.

“YALÇIN TOPÇU’NUN KATILIMI İLE BİRLİKTE BBP’DEN YÜZDE 70’LİK BİR KESİM AK PARTİ’YE KATILMA KARARI ALDI”

AK Parti’de vefa olayının çok büyük olduğunu ifade eden Kılıç, “Sayın Genel Başkanımız eski Genel başkanımız Yalçın Topçu’nun da katılımı ile birlikte Türkiye genelinde Büyük Birlik Partisi teşkilatlarının yüzde 70’lik bir kesimi Yalçın Topçu ile birlikte hareket ederek AK Parti teşkilatlarına kısım kısım birçok il teşkilatlarımızda katılma kararı almışlardır. Biz inanıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Kadroları bu ülkenin gerçek değerleri, öz değerleri, geçmişi ile birlikte hareket ederek bütün maneviyatı ile birlikte bu millete hizmet etmeye özellikle ve özellikle şunun üzerinde durmak istiyorum. Diğer partilerde olmayan, diğer siyasi hareketlerde, siyasi oluşumlarda olmayan ve bizim milletimizin, bizim toplumumuzun öncelikli değerlerinden birisi olan vefa olayı AK Parti teşkilatlarında çok çok fazlasıyla bulunmaktadır. Biz bu vefa değerlerinin de çok üst düzeyde olduğunu hem gördüğümüz, hem bildiğimiz hem de yaşadığımız için bundan sonraki siyasi hayatımıza, yol alabildiğimiz kadar, hizmet edebildiğimiz kadar katkıda buluna bildiğimiz kadar AK Parti çatısı altında devam edeceğiz” diye konuşu.

“MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN GEÇMİŞİ ÇOK İYİ BİLELİM"


BBP eski İl Başkanı ve 180 kişilik ekibinin AK Parti’de görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden AK Parti Kars Milletvekili adayı Ahmet Arslan, “Bu davaya emek vermiş olan bütün emektarlara saygı göstermememiz gerekir. Bu vefa cümlesinden hareketle ve inşallah hep beraber bundan sonra da yine bu dava uğruna çalışanlara saygı göstererek , onlara karşı vefalı olarak yolumuz devam edeceğiz. Elbetteki belki yarın biz eksi olacağız. O zaman da bize karşı vefa gösterilmesini isteyeceğiz. Ne yaparsanız, yarın onu bulursunuz. Dolayısıyla bu vefa cümlesini ve dönerek başkanın söylediği başka şey vardı. Özellikle gençlerin, gençlik hareketinin önemini de vurgulamak istiyorum. Eğer bugün Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanımızdır ise eğer bugün Recep Tayyip Erdoğan doğal liderimizdir ise 13 yıldır AK Parti bu ülkenin bir numaralı partisi. Bu ülkenin istikrarını ve huzurunu sağlayıcı partisi yapmışsa onların gençlikten başlayan hareketinin ürünüdür. Dolayısıyla bay bayan fark etmiyor. Gençler önemli, sizler önemlisiniz. Ve yine bir şey daha gençler eğer geçmişinizi iyi bilmez iseniz, geçmişteki büyüklerin yaptıklarını iyi bilmez iseniz geleceğimizi sağlam kuramazsınız. Ulu Önder Atatürk diyor, ‘gelecek gençlerin, geleceğin teminatı gençler.’ Ancak gençlerin geleceğini teminatı olabilmesi için geçmişini çok iyi bilmesi lazım. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişini iyi bilelim. Ama bir kişinin daha geçmişini iyi bilelim. Müteveffa rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun geçmişi çok iyi bilelim. Dava adamlılığını çok iyi bilelim. Eğer bir ülkede ülkenin bekası, ülkenin istikbali ülkenin huzuru ve istikrarı söz konusu olduğunda AK Parti’nin yanında özellikle ilk dönemimizde ne kadar sağlam durduğunu hiç unutmayalım. Sebep biliyordu ki Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibinin derdi bu ülkenin geleceği idi. Onların derdi bu ülkenin mukaddes değerlerine sahip çıkmak. Onların derdi bu ülkeyi mukaddes değerler üzerinden geleceğe taşımak. Ve onun için Allah rahmet eylesin, o elim kazada vefat ettiği tarihe kadar hep devlet adamlığı, devlet adamlığı apayrı bir şey devlet adamlığı nasıl olur? Onun örneğini gösterdi bize. O yüzden bu değerleri lütfen unutmayalım. Hele ki günümüzde değerlerin ayak altına alındığı, ülkenin çıkarlarının kişisel çıkarlara kurban edildiği, ülkenin istikbalinin, istikrarının, huzurunun koltuklara kurban edildiği, bunu 7 Haziran’dan sonra çok gördük, çok yaşadık” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Milletvekili adayı Ahmet Arslan ve İl Başkanı Adem Çalkın, BBP’den AK Parti’ye katılım sağlayan eski İl Başkanı Alper Tunga Kılıç ve yardımcılarına AK Parti rozeti taktı.