BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.396,14
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP MHP ile ittifak yapacak mı?

BBP seçimde nasıl bir yol izleyecek? MHP ile ittifaka girecek mi? BBP lideri Yalçın Topçu söylentilere açıklık getirdi.

Abone ol

BBP lideri Yalçın Topçu, partisinin seçime kendi özgün adaylarıyla, tek başına gireceğini açıkladı.

Partisinin 'seçim takvimi programı' hakkında bilgi de veren Topçu, BBP olarak seçimin bu sene yapılmasını öngördüklerini ve çalışmalara başladıklarını anlattı.

Topçu, "BBP bu seçimlerde hilali, gülü sandığa götürecek. Kendi özgün adaylarıyla, amblemiyle seçimlere katılacak. Baraj, bizim için problem değil." diye konuştu.

Yalçın Topçu, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 'Partisinin seçim stratejisi ve Anayasa çalışmaları' konusunda açıklamalarda bulunan Topçu, BBP'nin Anadolu'yu karış karış gezerek halkın nabzını tuttuğunu belirtti.

Topçu, "Kayseri'de bile işsizlik oranı yüzde 11'e gelmişse, 'vay Türkiye'nin haline' demek lazım. Ekonomik tablonun iyi gitmediğini, esnafa, köylüye, çiftçiye, memura bakınca görebiliyorsunuz. Hele 8 buçuk milyon emekliye bakınca oturup ağlamanız gerekiyor." dedi.

Topçu, ardından anayasa paketine değindi. Bazı eksikliklerine rağmen pakete olumlu baktıklarına işaret eden Topçu, değişiklik konusunda kırmızı çizgilerini şu şekilde dile getirdi:

"Bölücülerin adeta sesi gibi olan, eşkıyanın yanında duran, millet vicdanında meşruiyetini almamış, adeta Kandil'in ve İmralı'nın sözcüsü olan birileriyle bu paket desteklenmeye veya onların söylediği gibi terörle mücadeleyle alakalı birtakım kanuni yumuşamalar, iyileştirmeler hissedersek, asla bu paketin arkasında durmayız."