BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.504,74
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Oktay Vural ne önerdi?

Baykal'ın üç maddenin pakette çıkarılması önerisi tartışılıyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural öneri sundu.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa değişikliği için uzlaşma komisyonu kurulmasını önererek, ''Taktik adımlar, kurnazlık peşinde değiliz'' dedi.

Vural'a, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Anayasa değişikliğine yönelik yeni önerisi soruldu.

MHP'nin, partilere göre görüş değiştirmeyeceğini, ilkeli bir parti olduğunu ifade eden Vural, gelişmelerin, görüş ve düşüncelerinin ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini söyledi.

MADDELER YENİ MECLİS'E KALSIN

Anayasaların, partilerin değil, milletin anayasaları olması gerektiğini ifade eden Vural, ''Uzlaşma komisyonu kuralım, gelin hep beraber birlikte değiştirme iradesini ortaya koyalım. 24. Dönemde yapalım'' çağrısında bulundu.

Vural, MHP'nin, diğer partilerin tutumuna göre ilke ve prensiplerini belirlemediğini vurgulayarak, çağrılarının açık ve net olduğunu kaydetti.

MHP'li Vural, ''Biz bunu taktik adımlar olarak görmüyoruz, ilke olarak değerlendiriyoruz. Taktik adımlar, kurnazlık peşinde değiliz. Kim ne yapıyorsa yapsın. Milletimizi bu tartışmalarla birbirine düşman kılmak yerine, gelin hep beraber önerilerimizi ortaya koyalım. Uzlaşma komisyonunda değerlendirelim'' diye konuştu.