BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.523,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tekirdağ'da etnik ayrımcılık iddiası

Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü’nde usulsüzlük ve etnik ayrımcılık iddiası. Tarım İl Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Abone ol

Görevden alınan ve isteği dışında Karabük'e atanan Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Hasan Güngördü, Tarım İl Müdürü Haydar Soykan hakkında Savcılığa usulsüzlük ve etnik ayrımcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Hasan Güngördü yaşadıklarını Trakya gazetesine anlattı. Güngördü’nün iddiaları şöyle:

Tayin edildiğimi 25 Mart 2010 günü kuruma tayin yazımın gelmesiyle öğrendim. Şok oldum. 6 yıldır bu kurumda çalışıyorum.

Göreve geldiğim 2004 yılından bu yana il müdürünün usulsüz talep ve uygulamalarına maruz kaldım. O günden bu güne kadar, müdür beyin tüm baskılarına karşı durarak, meslek ahlakımdan ödün vermeden görevime devam ettim. Ancak bu kez de etnik kimliğim baskı unsuru olarak kullanıldı. Hem maruz kaldığım usulsüz işlem ve uygulama talepleri hususunda, hem de üzerimde kurulmak istenen baskı politikasına ilişkin Tekirdağ Valiliği’ne de daha önce de başvurularım olmuştur. Bunlar bizzat kayıtlıdır. Son olarak Valilik makamından müfettiş talep etmeme bağlı olarak aniden tayinimin çıkartılması, olayları bu raddeye getirdi.

Ben usulsüzlük ve etnik ayrımcılık ile ilgili olarak kurumun geniş kapsamlı bir teftişten geçmesini beklerken, 25 Mart 2010 günü tayin edildiğimi öğreniyorum. Ardından 26 Mart 2010 günü ilişiğimin yangından mal kaçırır gibi apar topar kesilmesiyle olayı aynı gün savcılığa, yaptığım suç duyurusu ile taşıdım.