BIST 10.046
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.408,30
HABER /  DÜNYA

Baz istasyonu evleri satılığa çıkardı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, 3 yıl önce mahallede bir evin çatısına kurulan baz istasyonunun kaldırılması için bir çözüm bulamayan mahall...

Abone ol

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, 3 yıl önce mahallede bir evin çatısına kurulan baz istasyonunun kaldırılması için bir çözüm bulamayan mahalle sakinleri, çareyi evlerini satılığa çıkartmakta buldu.
7 Mart Mahallesi 478. Sokak’ta bulunan bir evin çatısına, 3 yıl önce bir GSM operatörünce, mahalle sakinlerinin istememesine rağmen baz istasyonu kuruldu. Baz istasyonu kurulduktan bir süre sonra istasyonun kurulduğu sokakta 4 kişi, 1 ay içerisinde baş ağrısı şikayetiyle ardı ardına vefat etti, 3 kişi de felç geçirdi. Bu ölümlere baz istasyonunun sebep olduğu söylentisi mahallede kulaktan kulağa yayılınca, mahalle sakinleri baz istasyonunun kaldırılması için mahkemeye müracaat etti. Mahkeme süreci devam ederken, 3 yıl içerisinde yaklaşık 20 kişinin daha aniden ölümü ve birçok kişinin de mahallede felç geçirmesi üzerine, mahalleliler korkudan evlerini satılığa çıkardı.
Baz istasyonunun çevreye garip bir koku saldığını, sürekli olarak baş ağrısı şikayeti yaşadıklarını ve birçok kişinin de psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen Sakine İspir isimli mahalle sakini, “Baz istasyonundan rahatsız olduğumuz için psikolojimiz bozuldu. Buradan gitmek istiyoruz. Baş ağrısı, huzursuzluk çekiyoruz. Ben de sinir hastası oldum. Bir hastanede psikolojik tedavi görüyorum. Ayrıca 3 yıl içerisinde birçok kişi öldü çoğu da felç geçirdi. Biz mahalle sakinleri olarak mahkemeye müracaat ettik. Mahkeme bizim aleyhimize sonuçlandı. Temyize gittik. Yargıtay kararı bozdu. Sanırım dava yeniden görülecek. Biz bu baz istasyonunun mahallemizden kalkmasını istiyoruz” dedi.
Ayrıca yine birçok mahalle sakini, mahallede baz istasyonu bulunan GSM operatörünü protesto için, hatlarını kullanmadıklarını belirtti.