BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.393,15
HABER /  POLİTİKA

Bayramlaşmada CHP-AKP gerginliği

Ramazan Bayramı kutlamasında CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, hükümeti eleştirince AK Partililer tepki göstererek salonu terk etti.

Abone ol

Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki Ramazan Bayramı kutlamasında CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, hükümeti eleştirince AK Partililer tepki göstererek salonu terk etti.

Tarsus Kaymakamlığı tarafından Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine CHP Mersin Milletvekilleri Ali Oksal ile Vahap Seçer’in yanı sıra Kaymakam Vekili Çamlıyayla Kaymakamı Zafer Ataman, Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve Tarsuslular katıldı.

Kaymakam Zafer Ataman ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ardından söz alan CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer birlik ve beraberlik mesajı verirken, Milletvekili Ali Oksal’ın Ak Parti’ye yüklenmesi tansiyonu bir anda yükseltti. Oksal, bayramın ekonomik kriz ve büyük sıkıntılar içinde yaşandığını, bunda en büyük sorumluluğun Ak Parti hükümetinde olduğunu belirtti.

Ali Oksal, “Türkiye kötü yönetiliyor. Bayramlar dargınlıkların, kırgınlıkların bittiği, insanların barış ve kardeşlik duyguları içerisinde geleceğe güvenle baktığı özel ve güzel günler olarak bilinir. Ama son zamanlarda gündemde olan ve kimine göre demokratik açılım, kimine göre Kürt açılımı kimine göre de Ulusal Birlik Projesi denilen ve ne olduğu belli olmayan bir proje ülkeyi kaosa sürüklemektedir. Oysa ulusal devlet yapısı Anayasa güvencesi altında denilmesine rağmen Anayasanın değiştirilemez denilen 3. maddesi değiştirilmek istenmektedir. Ulusal devlet yapısı asla bozulamaz. Buna izin vermeyiz. Bu iktidarın yaptıklarına göz yumamayız” dedi.

Bu konuşma sırasında Ak Parti Tarsus İlçe İkinci Başkanı Necati Avazer, AK Partili İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Yıldız ile İbrahim Gül ve bazı AK Partili yöneticiler salonu terk etti. Necati Avazer, salondan çıkarken, “Biz buraya bayramlaşmaya geldik. Ama CHP’li vekil bizlere ve partimize hakaret etti. Böyle birlik beraberlik mesajı ve siyaset olmaz” diye bağırdı. Bu tepki üzerine de salondakiler arasındaki gerilim arttı. Ancak kısa süre sonra konuşmalar tamamlandı.