BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.449,10
HABER /  POLİTİKA

Vatandaşın güldüren dertleri

Meclis'e öyle dilekçeler geliyor ki gülmemek elde değil. Kimisi yapılan ahırdan kimisi ise bez parasından şikayetçi.

Abone ol

Vatandaşların şikâyet kapısı gibi çalışan TBMM Dilekçe Komisyonu birbirinden ilginç başvurular için bakanlıklarla yazışarak vatandaşların sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor. Komisyona öyle dilekçeler geliyor ki şaşmamak mümkün değil!

Meclis’e başvuranlar arasında nişanlısı terk eden, komşusunun ahırından şikâyetçi olan, annesine baktığı için devletten ödül isteyen bile var. 22. Dönem’de 3 bin 823 dilekçe alan Meclis Dilekçe Komisyonu, 23. Dönem tamamlanmadan 3 bin 437 dilekçeye ulaşmış bile. Bu dönem sonunda
Meclis’e yapılan başvuru sayısının rekor seviyeye ulaşması bekleniyor. Meclis’in doğrudan devreye girdiği ilginç birkaç olay şöyle:

BEZ PARASI ÖDENDİ:

Mersin’den E.D. Emekli Sandığı üyesi 82 yaşındaki yatalak annesinin heyet raporu ile hasta bezi kullandığını, ancak ödenek olmadığı için bez ücretlerini alamadığını, ayrıca hastanın form doldurmak için 230 kilometre yol kat etmesinin istendiğini belirtti. Meclis’in yazısıyla işlemleri halledildi.

NİŞANLIM BENİ TERK ETTİ:

Sivas’tan E.Z. eski nişanlısının kendisini dolandırarak terk ettiğini anlatarak yardım talebinde bulundu. Komisyon bu konunun görev ve yetki alanına girmediğini kendisine bildirdi.

JAPON YENİ PATLADI; YARDIM EDİN:

Vatandaşlar Japon Yeni ile konut kredisi kullandıklarını, yen çok hızlı yükselince mağdur olduklarını bildirdiler. Kanun değişikliği gerektiği için işlem yapılamadı.

DEVLET BENİ ÖDÜLLENDİRSİN:

Ankara’dan D.Y. annesine yaptığı özverili davranışların devlet tarafından ödüllendirilmesini istedi. Komisyon yetkisi bulunmadığını anlattı.

BAŞARILI ASKERDEN SINAVSIZ İŞ TALEBİ:

Adana’dan M.Y. askerde üstün başarı ile geç terhis edildiğini belirterek sınavsız işe alınmasını istedi. Komisyon kamu kurumlarına başvurmasını önerdi.

BAKANLIK AHIRI İNCELEDİ:

Burdur’dan O.E. yan komşusunun evin altını ahır yaptığını, kötü kokudan rahatsız olduklarını belirtti. Olayı araştıran İçişleri Bakanlığı ahırdaki sızıntının içme suyuna karışmadığını, ilçenin geçimi tarım ve hayvancılık olduğundan bir şey yapılamayacağını bildirdi.

NEREYE YATIRIM YAPAYIM?:

Aydın’dan K.K. 5 bin TL parasıyla devletin hangi güvenilir kurumlarına ortak olabileceği konusunda yardım istedi. Komisyonun görev alanına girmediğinden dilekçe iade edildi.

PİŞMANIM BENİ HAPİSTEN ÇIKARIN:

Antalya’dan D.Ş. evinde hint keneviri bulundurduğu için 6 yıl 8 ay hüküm giydiğini, çok pişman olduğunu anlatıp yardım istedi. Komisyon “Kanun değişikliği gerekiyor” dedi.

HÂKİM, AVUKATIMI KANDIRDI:

Ankara’dan H.C. davasına bakan hâkimin avukatını kandırdığından ve taraflı davrandığından yakınarak yardım istedi. Komisyon “Bir işlem yapamayız” dedi.

SADECE BANA CEZA YAZIYORLAR:

İstanbul’dan M.K. birçok otomobilin park ettiği yere park etmesine rağmen sadece kendi aracının parka çekilerek ceza yazılmasından yakındı. Komisyon kanun değişikliği gerektiğini bildirdi.

Hasan Öymez/ Habertürk