BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.391,96
HABER /  GÜNCEL

Rizede yağışlar felaket getirdi

Yağışlar Karadeniz'e göç etti, yağmur bayram sabahında felaket getirdi. Bir çok evi su bastı, maddi hasar meydana geldi.

Abone ol

Rize’de bugün öğle saatlerinde etkisini artıran yağmur nedeniyle Akarsu Deresi taştı. Engindere Mahallesi ve Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki yaklaşık 30 evin alt katını su bastı, araçlar güçlükle ilerleyebildi.

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yağış etkili oldu. Bu sabahtan itibaren Rize’de başlayan yağmur saat 11.00’den sonra etkisini artırdı. Yoğun yağış nedeniyle kent merkezinden geçen Akarsu Deresi’nde yer yer taşkınlar meydana geldi. Akarsu Deresi kenarında bulunan Engindere Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 10 evin alt katlarını su bastı. Mahallenin ara sokaklarına dolan suların yüksekliği 50 santimetreye ulaşırken, bazı otomobiller de taşkın sularından etkilendi. Karadeniz Sahil Yolu Rize geçişinin Menderes Bulvarı mevkiinde de 4 ayrı noktada meydana gelen su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlmekte güçlük çekti. Sahil yolu kenarındaki yaklaşık 20 evin de alt katlarını su bastı. Vatandaşlar güvenlik nedeniyle evlerini terk etti, bazı dükkanlardaki mallar da boşaltılmaya çalışıldı. Engindere Mahallesi’ne gelen Rize Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştı.

Meteoroloji yetkilileri yağışın gece geç saatlere kadar zaman zaman şiddetlenerek süreceğini belirtti.