BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bayramda sınırötesi doğum

Bayramlaşmak için Suriye'ye geçmişti Suriyeli Selvi Taka. Ancak burada bir bebek dünyaya getirdi.

Abone ol

Sınır ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında gittiği Suriye'de doğum yapan, ancak hastanenin verdiği raporu okuyacak ''yeminli tercüman'' bulunmadığı için Türkiye'ye dönmesine izin verilmeyen Selvi Taka ve
bebeği için iki ülke yetkililerinin yaptığı görüşme olumlu sonuçlandı.

Suriyeli Selvi Taka, yaklaşık 1.5 yıl önce Akçakale'de kuaförlük yapan akrabası Recep Taka (26) ile evlendi. Taka, Kurban Bayramı'ndan önce, pasaportla Suriye'nin Rakka vilayetine bağlı Tellabyat kasabasındaki ailesinin yanına gitti.

Eşi Recep Taka ise sınır ötesi bayramlaşma kapsamında, Kurban Bayramı'nın ikinci günü bu ülkeye geçti. Bayramın son günü sancıları tutan Taka'yı, yakınları Tellabyat'daki bir hastaneye kaldırdı. Mustafa adını verdikleri bir bebek dünyaya getiren Selvi Taka, idari izni biten eşiyle birlikte Türkiye'ye dönmek istedi.

Hastanenin verdiği raporu okuyacak ''yeminli tercüman''ın bulunmaması
nedeniyle minik bebeğin ve annesinin Akçakale Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye
girişine izin verilmedi. İdari izin süresi dolan Recep Taka ise Akçakale'ye
dönmek zorunda kaldı. Dün akşam saatlerinde Akçakale ilçesinin Kaymakamı Muhammet Aktaş ile görüşen Taka, sorunun çözümü için yardım talebinde bulundu.

Türkiye'ye dönüşüne izin verilmeyen Selvi Taka ve bebeği için, Akçakale
Kaymakamı Muhammet Aktaş devreye girdi. Suriye'nin Halep Konsolosluğu ile temasa geçen Aktaş ve Tellabyat Mıntıka Müdürlüğü yetkililerinin çabasıyla, ''yeminli tercüman'' sorunu aşıldı.

Recep Taka'ya ailesini Türkiye'ye getirmesi için Akçakale Kaymakamlığınca yeniden idari izin verildi. Öğlen saatlerinde Akçakale Sınır Kapısı'ndan
Suriye'ye giriş yapan Taka'nın birkaç gün içerisinde eşi ve oğlu Mustafa Taka'yı, Türkiye'ye getirmesi bekleniyor.