BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
HABER /  GÜNCEL

Bayram Türkiye'yi yollara döktü! İstanbul trafiği son durum

Ramazan ayının bitmesiyle birlikte tatilciler İstanbul'da kaçmaya başladı. Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar karayollarında uzun araç kuyruklarına neden oldu.

Abone ol

Ramazan ayının sona ermesiyle tatile çıkan vatandaşlar dün akşamdan itibaren karayollarını kilitledi. Başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerde yollar felç.

Dün İstanbul trafiğini bitiren bayram tatili yoğunluğu bugün de yurdun dört bir yanında devam ediyor. Bu sabah Çanakkale Ecabat'ta feribot kuyruğu da 12 kilometreye kadar uzandı.

Bu arada sıcak havada kuyrukta bunalıp fenalaşan vatandaşlara jandarma suyun yanı sıra şeker ve kolonya ikramında bulundu. İstanbul'dan çıkış trafiği ise hala yoğun bir şekilde devam ediyor. İstanbul'un Karadeniz'le bağlantısını sağlayan TEM Gerede gişelerde de 20 kilometrelik araç kuyrukları oluştu.

İşte İstanbul-İzmit istikametinin hali. Araçlar adım adım yürüyor.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla feribotları kullanıp araçlarıyla Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen sürücüler, yaklaşık 12 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Tatil öncesi İstanbul, Tekirdağ ve Edirne ile Marmara Bölgesi'ndeki diğer illerden Çanakkale'ye gelen vatandaşlar, yoğunluğa yol açtı. Tatilciler, feribotlarla boğazı aşmak için yol kenarlarında sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Araç kuyruğu, Eceabat ilçe merkezinden 12 kilometre uzaklıktaki Bigalı Kalesi mevkisine kadar ulaşıyor. Çanakkale Boğazi ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, binlerce araçlık kuyruğun eritilmesi amacıyla seferlerini tarifesiz yapıyor. Eceabat'tan Bigalı Kalesi mevkisine gelen bazı vatandaşlar, kuyrukta bekleyenlere şişelerle su dağıtıyor. Trafik ekipleri de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için şerit değiştirmemeleri konusunda sürücüleri uyarıyor.

istanbulda-trafik-felc.20140726172512.jpg

DENİZ OTOBÜSLERİNDE SEFER SAYISI 4'TEN 11'E ÇIKTI

Öte yandan Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan ve Yenikapı-Bandırma deniz yolunu tercih eden vatandaşlar, Balıkesir merkez ve bazı ilçelerinde trafikte yoğunluk oluşturdu. Yazlık sayısı 127 bin civarında olan Edremit Körfezi'ndeki yerleşim birimleri, Ramazan Bayramı arifesinde konuklarını ağırlamaya başladı. Bayramda otel ve pansiyonların da yüzde 100 dolulukla hizmet vermesi beklenen Ayvalık, Burhaniye, Edremit gibi körfez ilçelerine en çok İstanbul'dan tatilci gelmesi, deniz ve karayolu ulaşımında yoğunluğa yol açtı.

İstanbul'dan Edremit Körfezi ve İzmir yönlerine tatilcilerin kalabalıklar halinde seyretmesi ve artan talep dolayısıyla İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Yenikapı-Bandırma sefer sayısını 4'ten 11'e çıkardı. Bu güzergahta bilet bulamayanlar ise Yalova ya da Bursa'nın Mudanya ilçesi üzerinden tatil yerlerine ulaşmayı tercih ediyor.

YOĞUNLUK İYİCE ARTTI

İDO, yoğunluğun daha az olması beklenen yarın ise 7 sefer düzenleyecek. Deniz yoluyla Bandırma ve Bursa'ya kadar gelenlere karayolunu tercih edenler de eklenince Balıkesir'i İstanbul, İzmir ve Edremit Körfezi'ne bağlayan karayollarında trafik yoğunluğu iyice arttı. Binlerce aracın geçtiği karayollarında zaman zaman trafik akışı normal seyrin altına düşüyor. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü de tatilcilerin ulaşımının sorunsuz tamamlanması amacıyla önlemlerini sıklaştırdı. Yetkililer, söz konusu karayollarında gece-gündüz sürekli radar ve emniyet kemeri uygulaması yapıldığını belirterek, sürücüleri dikkatli olmaları ve hızlı seyretmemeleri konusunda uyardı.

PARK EDİP BEKLEMEYE BAŞLADILAR

TEM Otoyolu ile D-100'deki trafik öğlen doruğa ulaşırken, Gebze Eskihisar'daki Feribot iskelesi önündeki kuyruk 3 kilometreyi buldu. TEM ve D-100 otoyolu üzerindeki dinlenme tesisleri de vatandaşların akınına uğradı. Öte yandan TEM Otoyolu'nun İzmit Gültepe'deki viyadük ve tünel geçişlerinde trafik adım ilerlerken, birçok sürücü araçlarını parkedip beklemeye başladı. Öte yandan Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan TEM Otoyolu Gerede gişelerinin önünde 20 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Bugün sabah saatlerinden itibaren TEM Otoyolu Bolu ve Düzce kesimlerinin Ankara istikametinde araç yoğunluğu yaşanmaya başladı. İstanbul istikametinde herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, Ankara istikametinde ise araç yoğunluğu dikkat çekti. TEM Otoyolu Bolu Dağı tünelinin Ankara istikameti geçişinde araçların tünele doğru ilerlerken yavaşlaması nedeniyle uzun araç konvoyları oluştu. Her bayram öncesi olduğu gibi Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan TEM otoyolu Gerede gişelerinin önünde uzun araç konvoyları oluştu. Gişeler ile otoyol arasındaki bağlantı yolunun tek şerit olması nedeniyle araçlar gişelerden çıkmak için beklerken, yaklaşık 20 kilometreyi bulan araç kuyruğu oluştu. Trafik ekipleri Gerede gişelerinin önündeki yoğunluğu azaltmak için Gerede gişelerinden önceki Yeniçağa gişelerine araçları yönlendirdi. Yeniçağa gişelerinin önünde de 10 kilometreyi bulan araç konvoyları oluşurken, gişelere doğru araçlar yavaş ilerlemek zorunda kaldılar.

Ramazan bayram tatilini adalarda geçirmek isteyenler Tekirdağ’da limanlar önünde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Avşa, Erdek ve Marmara Adası'nda gitmek isteyenler, feribotların kalkış zamanı beklerken kuyruklarına uzamasına da tepki gösterdi.

1-5.33.20-pm.jpg