BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  GÜNCEL

Yardım Soma’liye ulaştı

Ramazan ayı boyunca Afrika’daki ülkelere yönelik önemli yardımlara öncülük eden İhlas Vakfı, Somali’de bulunan çadır kentlere de yardım ulaş...

Abone ol

Ramazan ayı boyunca Afrika’daki ülkelere yönelik önemli yardımlara öncülük eden İhlas Vakfı, Somali’de bulunan çadır kentlere de yardım ulaştırdı.
Türkiye’deki hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan yardımlar İhlas Vakfı’nın Çamlıca Yurdu’nda kalan Somalili öğrenci Haşim Abdullahi Abdi ve Somali’de bulunan İhlas Walfere Foundation görevlileri tarafından çadır kentlere dağıtıldı.
Afrika’nın en fakir ülkelerinden biri olan Somali’de insanlar başkent Mogadişu’nun çevresine kurulmuş çadır kentlerde yaşıyorlar. İhlas Vakfı da büyük yokluklar ve sefalet içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan Somali halkına umut oluyor.
İhlas Vakfı tarafından düzenli olarak yapılan bu çalışmalarla yüzlerce Müslüman, Ramazan ayında yardım almanın mutluluğunu yaşarlarken hayırseverlere dualarını gönderiyorlar.
Somali’ye yapılan yardımları olabildiğince yüksek tutmaya çalıştıklarını belirten İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay, bu noktada hayırseverlere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Vakıf olarak yardımların koordineli olarak dağıtılmasını sağladıklarını vurgulayan Okyay, bu konudaki en büyük yardımı Somali’de kurulmuş olan İhlas Walfare Foundation’dan aldıklarını söyledi. İhlas Vakfı yurtlarında kalarak Türkiye’de üniversite eğitimini tamamlayan Somalili gençlerin kurduğu vakıf sayesinde Somali’ye yapılan yardımların organize şekilde dağıtıldığına dikkat çeken Okyay, Somalili gençlere teşekkür etti.
Vakfın şu anda bir çok ülkeye yardımlara devam ettiğini söyleyen Okyay, “Ramazan ayı boyunca binlerce Müslüman’a ulaştık. Yardımlarımızla onların acılarına ortak olmaya kendilerine destek olmaya çalıştık. Bu ülkelerde bizlere yardımlarını esirgemeyen gönüllü dostlarımıza teşekkürlerimi sunarken, yaklaşan Ramazan Bayramı’nın da tüm İslam aleminde hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
(İHA)