BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bayram tatili 9 gün olur mu 2017?

Ramazan Bayramı tatili 9 gün olur mu? Öğretmenler için Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu bu hafta memurlar için de aynı karar verilirse bayram tatili 9 gün olabilir!

Abone ol

Öğretmenler için Ramazan Bayramı tatili 9 gün olunca vatandaşın bayram tatili 9 gün olur mu umudu yükseldi. Bayram tatiline ilişkin gelişmeleri bugünkü köşesine taşıyan Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü ise umutları arttırdı. Güçlü, "Öğretmenlere 9 günlük idari tatil verildi. Diğer memurlara da gelirse, hiç şaşırtıcı olmaz" dedi. Turizm Bakanlığı'nın turizm gelirlerini yükseltmek için yaptığı çalışmaları da köşesine taşıyan Güçlü, şunları yazdı:

"Uzatmalı tatilleri, çok severiz. Herkesin işine gelir. Özellikle de tatilcilerin. Öğretmenlere 9 günlük idari tatil verildi. Diğer memurlara da gelirse, hiç şaşırtıcı olmaz.

Peki ya diğer çalışanlar?

Onlar da unutulmamalı...

Böylesi bir tatil, turizmciler için de can simidi olacak...

İLLE DE TANITIM!

Yurt dışı tanıtımlarımız çok zayıf.

Öyle bir algı var ki, sanki terör bataklığındayız.

Oysa herhangi bir Batılı ülke ne kadar terör riski altındaysa, bizde de o kadar. Ama bunun iyi anlatılması gerek.

Nabi Bey, eğitimde olduğu gibi, Turizm’de de elinden geleni yapıyor ama fazlası gerek!

Ayrıca bu sadece Turizm Bakanlığı’nın değil, topyekûn hepimizin asli görevi olmalı ki, gelen turist sayısı artsın.

Turizm sektörüne, gelince, yerli turistleri hiç hafife almasınlar, yeni seçenekler, yani yeni tanıtım ve pazarlama stratejileri geliştiremedikleri sürece, dışarıya kaçış artan bir şekilde devam edecektir.

GEMİ TURLARI

İndi bindiyi, mekân değiştirmeyi, yürümeyi, hele ki bir de valiz, açıp kapamayı hiç sevmiyorsanız, gemi turları sizin için biçilmiş kaftandır.

Öylesine renkli turlar var ki, keyifli bir arkadaş grubuyla şölene dönüşebilir. Aklınızın bir köşesinde bulunsun. Denizden keyif alanlar için mavi tura bir alternatif olabilir...

PASAPORTSUZ, VİZESİZ

Yurt dışı çıkışlarda, pasaport ve vize angaryası, pek çok kişiye itici gelebiliyor.

Bu yüzden olsa gerek, pasaportsuz, vizesiz ülkeler, en azından yurt dışına yeni açılanlar için ilgi odağı haline dönüştürülebilinir.

Bu yönde fazlasıyla, çok ekonomik turlar var. Ama siz, siz olun, tüm ayrıntıları konuşmadan yola çıkmayın. 300 euro’luk turlar, 600 euro’ya çıkmasın. Hele bir de nakitsiz giderseniz, keyfiniz kaçabilir...

ERKEN REZERVASYON

Yaz tatiline yönelik erken rezervasyon yaptırmadığınız için ah, vah çekenlerdenseniz, sonbahar ve kış turları ya da seyahatleri için elinizi çabuk tutmalısınız.

Son dakikada aldığınız bir tur ya da yolculuk için harcadığınız para ile iki, üç tur ya da bilet alabilirsiniz.

Yeter ki ne zaman, nereye gideceğinize bir an önce karar verip, gerekeni yapın.

Pahalı tatiller daha en başından moral bozucu olurken, fırsat tatillerin keyfine diyecek olmuyor.

Sakın tatilsiz kalmayın…