BIST 10.172
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.386,77
HABER /  GÜNCEL

Bayram oteli davasında 3. duruşma

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremde yıkılan 24 kişinin yaşamını yitirdiği Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram, üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Abone ol

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Bitlis Cezaevi'nde tutuklu bulunan otel sahibi Bayram'ın yanı sıra otelin enkazında yaşamını yitirenlerin aileleri de hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Serdar Gürler'in yaptığı yoklamanın ardından söz alan müşteki avukatları, Bayram Oteli 'nin altında bulunan bir banka şubesi tarafından binada inceleme yapıldığını, ancak incelemenin sadece banka şubesinin bulunduğu katla ilgili olduğunu ve binanın tamamını kapsamadığını belirtti.

Mevcut bilirkişi raporunun her şeyi bilimsel kriterleriyle gözler önüne serdiğini bildiren müşteki avukatları, kendilerinin de bilirkişi raporunu kabul ettiğini söyledi.

Bayram'ın avukatı Mehmet Denizoğlu ise banka şubesi tarafından hazırlanan raporda binanın tamamını kapsayan bilgilerin bulunduğunu ve 2007 yılında çıkarılan deprem yönetmeliğinden önce yapılan binada yönetmeliğe uygunluğun söz konusu olamayacağını ifade etti.

TAHLİYE TALEBİ

2011 yılındaki her iki depremde Van ve Erciş'te yüzden fazla bina yıkıldığını, fakat tek tutuklu sanığın müvekkili Tevfik Bayram olduğunu anlatan Denizoğlu, 23 Ekim 2011'deki ilk depremden sonra otelde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) inceleme yapan kişilerin dinlenmesini ve müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti de verilen aranın ardından eksik bilgi ve belgelerin toplanmasına, kentteki ilk depremin ardından binada inceleme yapılıp yapılmadığı konusunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İTÜ yetkililerinin dinlenmesine ve Bayram'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.