BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

BDP rehinelerin teslim tarihini açıkladı

Terör örgütü PKK'nin elinde tutuğu rehine asker ve kamu görevlilerini almak için Irak'ın kuzeyine giriş yapan BDP heyeti, rehinelerin bırakılması sürecini hızlandırılmak istediklerini belirtti.

Abone ol

BDP milletvekilleri, Adil Kurt, Hüsamettin Zenderlioğlu, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici'nin de aralarında bulunduğu heyet üyeleri, bu sabah Silopi'de bulunan Habur Sınır Kapısı'ndan Erbil'e ulaştı.

Heyet Erbil 'de ilk olarak BDP parti temsilciliğine geçti. Heyet adına burada açıklama yapan BDP Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun, yarın bir aksilik olmaması halinde rehineleri alacaklarını söyledi.

PKK 'nın elinde iki yıldan beri 8 rehinenin bulunduğunu ifade eden Coşkun, "Heyet yarın bir aksilik olmazsa rehineleri teslim alacak. Yanımızda Kürt hükümetinden de yetkililerde olacak. Heyet rehineleri aldıktan sonra basına açıklama yapacak. Gösterilen bu jest karşılığında da barış sürecini hazırlandırılacak adımların atılması bekleniliyor. Umarım yarın bir sorun çıkmaz, bunu gerçekleştiririz"

Heyet geceyi Erbil'de geçirdikten sonra yarın Kandil bölgesine giderek rehinleri alacak.