BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bayram ARİFESİNDE terkedildi

Manisa'da vicdansız bir anne henüz üç günlük olan bebeğini cami avlusuna bırakıp kaçtı.

Abone ol
O daha çok küçük... Henüz üç günlük. Ancak hayatın ilk tokadını yedi bile. Üstelik onu dünyaya getiren kişiden, annesinden geldi bu darbe. Minik bebek, Ramazan Bayramı arifesinde bir cami avlusuna terkedildi.

Saatlerdir açtı... Soğuk taşların üzerinde üşüyordu... Ağlayışlarına ne ses veren oluyordu, ne onu sıcak bir göğüste saklayan. İstasyon Cami'sinin avlusunda yapayalnızdı.

Yatsı namazı için camiye gelen imam buldu onu ilk. Önce onun kucağında ısındı minik bedeni. Sonra olay yerine gelen polis abileri ile tanıştı. Onlarda çaresizdi, bir hastaneye götürüp, hemşirelere teslim ettiler.

İlk şefkati orada tanıdı küçük kız. İlk kez karnı orada doyuruldu, ilk ninnisini bir hastane odasında dinledi. Adını da orada öğrendi. Onun ismi Arife'ydi. Bayram arifesinde terkedilen Arife... Asla unutmayacağı bu terkediliş, adı olarak yazıldı nüfus kağıdına.

Polisler onu bu dünyaya getirip, sonra terkeden annesinin peşine düştü. Belki bulunacak ailesi ama o bu terkedilmişliği unutabilecek mi? Hele adı olarak kazınmışsa yaşamına... Bayramın Kutlu olsun Arife... Dünyaya hoş geldin...