BIST 10.151
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.397,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayraktar ve Çelikbilek halkla buluştu

İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Beykoz'a yaptığı gezi kapsamında Başkan Yücel Çelikbilek ile birlikte çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarla biraraya geldi.

Abone ol

AK Parti 1. Bölge Milletvekilleri’nin periyodik olarak gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Beykoz’u ziyaret eden İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile esnaf ve vatandaşların dertlerini dinledi, bölgede çeşitli incelemeler yaptı.

Ziyaretlerine STK üyeleri ve muhtarlarla buluşarak başlayan Milletvekili Nusret Bayraktar ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, BEYTAŞ Restaurant’ta gerçekleşen toplantıda 2B Yasası’ndan ecrimisillere, Anayasa değişikliğinden ilçemize yapılan yatırımlara kadar pek çok konuya değindiler.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer ve Belediye Başkan Yardımcıları M. Hanefi Dilmaç, Nevin Çalışkan ve Yüksel Baki’nin de katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Bu millete sözümüz var. Hizmet etmek, dertleriyle dertlenmek boynumuzun borcu. Başımız sıkıştığı zaman, bir derdimiz olduğu zaman çağırdığımızda her zaman gelen, bizlere destek veren Bölge Milletvekilimiz Nusret Bayraktar burada ve sizlerle çok önemli bir takım gelişmeleri paylaşacak.” şeklinde konuşurken, geçtiğimiz günlerde TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen Torba Kanun Tasarının Beykoz’a neler getirdiğinden bahsetti. Çelikbilek daha çağdaş, daha özgür, daha katılımcı bir demokrasi için 12 Eylül’de yapılacak Referandum’a “Evet” oyu vermenin önemine de değinerek, “hukukun üstünlüğü için, demokrasi için, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması için evet demeliyiz” dedi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Milletvekili Nusret Bayraktar, 23 Temmuz’da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sabahın ilk ışıklarına kadar görüşülen ve Beykoz’u da çok yakından ilgilendiren Torba Kanun Tasarısı’nın kabul edildiğini söyledi. Tasarının Sayın Cumhurbaşkanı’na gönderildiğini belirten Nusret Bayraktar, “Öyle umut ediyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanı da kanunu onaylayacaktır. Mülkiyet ve ecri misil konularında çok önemli düzenlemeler içeren bu yasayı muhalefet Anayasa Mahkemesi’ne götürse bile bir sorun olacağına ihtimal vermek istemiyoruz. Yasa 2-B arazilerinin paylaşımı, tespiti, devri ve satışı konularından, ecri misil tahakkuku, şekli ve süresine kadar birçok konuya açıklık getiriyor” dedi. Bayraktar “8 yıldır anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Yeri geldi buraları sokak sokak gezdik, dertlerinizi dinledik, çözüm yollarını araştırdık, zorladık. Yeri geldi sizleri bir nebze olsun rahatlatabilmek için kanun teklifleri hazırladık. Mahkemelerden döndü. İptal edildi. Yürütmesi durduruldu. Sizler için yapmaya çalıştığımız her hayırlı iş sizlere rağmen akamete uğratılmaya çalışıldı. Ama çok şükür bu gün karşınıza çıkıp yaptığımız çalışmalar sonuç vermeye başladı diyebiliyoruz” dedi.

Toplantının ardından Çavuşbaşı’na geçen Bayraktar ve Çelikbilek, burada da esnaf ve bölge sakinleriyle biraraya gelerek son gelişmeler hakkında bilgi verdiler. Esnaf ve vatandaşlarla sıcak diyaloglar kurulurken, sorunlarla ilgili çözüm önerilerine başvurulan semt sakinleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.