BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bayrak olayı ilk kaybını veriyordu

Gaziantep’te bir kişi, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Türk bayrağının indirilmesini protesto için Atatürk Heykeline çıkıp elindeki silahıyla i...

Abone ol

Gaziantep’te bir kişi, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Türk bayrağının indirilmesini protesto için Atatürk Heykeline çıkıp elindeki silahıyla intihara kalkıştı.
Maarif Kavşağı’ndaki meydanda bulunan Atatürk Heykeline çıkan Mehmet Çamurlu isimli bir vatandaş bir elinde Türk bayrağı diğer elinde ise silahıyla intihar etmek istedi. Çamurlu’nun intihar eylemi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık personeli sevk edildi. Çamurlu polisler tarafından anıt üzerinden indirilmeye ikna edilemeyince olay yerine psikolog getirildi. Psikoloğun da ikna çabaları fayda etmeyince Çamurlu, polislere zor anlar yaşattı. Elinde Türk bayrağı ve tabancasıyla intihar eylemi yapan Çamurlu, ‘Türk bayrağı şerefimizdir’, ‘Türk bayrağını kimse indiremez’ diye bağırdı. Çevrede bulunan vatandaşlar da Çamurlu’nun eylemine sloganlar atarak destek verdi. İntihar eylemi yapan Çamurlu, bulunduğu anıt üzerinden inmek için çevrede bulunan vatandaşları çağırdı. Vatandaşların polis tarafından güvenlik çemberi içine alınmasıyla birlikte Çamurlu, bulunduğu anıt üzerinden aşağı indi. Çamurlu silahını polislere teslim ederken Türk bayrağını ise kendisine destek veren vatandaşlara teslim etti. Eylemci şahıs polis tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
(İHA)