BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Acılı aile Başbakan’a seslendi

Irak’ta faaliyet gösteren Irak Şam İslam Örgütü (IŞİD) militanları, tarafından Musul’a mazot taşıyan ve rehin alınan 28 Türk TIR şoförlerind...

Abone ol

Irak’ta faaliyet gösteren Irak Şam İslam Örgütü (IŞİD) militanları, tarafından Musul’a mazot taşıyan ve rehin alınan 28 Türk TIR şoförlerinden Mardinli Mehmet Sait Çobanoğlu’nun ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.
Irak’ta faaliyet gösteren IŞİD Örgütü militanları, tarafından Musul’a mazot taşıyan 28 Türk TIR şoförlerinden rehin alınan 28 Türk TIR şoförlerinden biri olan Mardin’in Kızıltepe ilçesi Mezopotamya Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Sait Çobanoğlu (28)’nun ailesi, oğlunun hayatından endişe ettiklerini, oğlunun kurtarılması için yetkililere çağrıda bulundu.
Mehmet Sait Çobanoğlu’nun babası Kemal Çobanoğlu, oğlunun 3 gün önce Irak’ın Musul kentine mazot taşırken IŞİD Örgütü tarafından esir alındığını oğlunun kurtarılması için yetkililere çağrıda bulunan baba Çobanoğlu, “Çocuklarımın en büyüğü Mehmet Sait 3 gün önce Irak’ın Musul kentine mazot götürürken IŞİD Örgütü tarafından rehin alındı. Oğlum evine ekmek götürmek için çalışıyordu. Oğlumun hayatından endişe ediyorum. Duyan akrabalarımız hepsi burada toplanmış. Evimiz taziye evine dönüşmüş 3 gündür ben annesi ve eşi, gözümüze uyku girmiyor. Cumhurbaşkanına, Başbakana ve İçişleri Bakanına sesleniyorum. Ne kimseyi tanıyoruz ne de gidebileceğimiz bir kapı var. Allah rızası için oğlumun kurtarılması için girişimde bulunun. Bütün yetkililerden oğlumun kurtarılması için yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.
Anne Remziye Çobanoğlu ise, “Oğlum esir alınmış, ciğerim yanıyor hangi anne evlat acısına dayanabilir? Milletvekillerinden başbakandan cumhurbaşkanından yardım bekliyorum. Bir an önce devreye girip oğlumu kurtarsınlar. Oğlum 10 yıldır evlenmiş çocuğu yok eşi ben babası hepimizin gözü ilk önce Allah’ta daha sonra oğlumuzdadır. 3 gündür evimizde yemek pişmemiş gözümüze uyku girmedi. Sürekli ağlıyoruz. Evimiz yas yerine dönüşmüş, Allah rızası için bütün devlet yetkilileri devreye girsin gözümüz kapıda kulağımız ise gelecek hayırlı bir telefondadır” diye konuştu
Mehmet Sait’in kardeşi Abdullah Çobanoğlu ise, “Bütün devlet yetkililerine sesleniyorum bir an önce biricik canımız olan abimi kurtarsınlar” dedi.
(İHA)