BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Baykal'ın sözleri Arınç'ı sevindirdi

Bakan Arınç, Deniz Baykal'ın Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın İstanbul'daki Kutlu Doğum Haftası törenlerine katılmasını "fevkalade olumlu" bulduğunu belirterek "Keşke bugüne kadar da katılabilselerdi. Keşke bundan sonra da katılabilseler" dedi.

Kanal 24'te canlı yayınlanan Moderatör programında Yaşar Taşkın Koç'un sorularını yanıtlayan Arınç, CHP Genel Başkanı Baykal'ın bu yılki Kutlu Doğum Haftası'na katıldığının hatırlatılması üzerine her yıl nisan ayının bu günlerinde Kutlu Doğum Haftası'nın yapıldığını anımsattı.

"İSLAM'IN BİRLEŞTİRİCİLİĞİ VAR"

Meclis Başkanı olduğu dönemde de Kutlu Doğum Haftası programlarına katılmaya gayret ettiğini belirten Arınç, "Tabii İslam'ın birleştiriciliği var. Müslümanlar, peygamberlerini çok severler, çok sevmeliler. İslam'ın öğretisini iyi bilmek ve iyi uygulamak zorundayız. İslam sulh dinidir, barış dinidir. İslam'ı çok iyi anlamak ve İslamofobia içerisinde olan insanlara da İslam'ın bir korku sistemi olmadığını, aslında herkesin gönüllerinde bir barış, bir huzur, bir sevgi yeşertebildiğini göstermemiz lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın İstanbul'daki Kutlu Doğum Haftası törenlerine katılmasının fevkalade olumlu ve çok doğru olduğunu ifade eden Arınç, "Çünkü halkımızın ortak değerleri içerisinde hem inancımız vardır hem de bu inancımızın başında peygamberimiz gelmektedir. Keşke bugüne kadar da katılabilselerdi. Keşke bundan sonra da katılabilseler ve sadece Sayın Baykal'la da sınırlı kalmasa... Yüksek organlarımızın çok değerli başkanları, kurumlarımızın kuruluşlarımızın çok değerli yöneticileri bu toplantılara hiç çekinmeden, hiçbir rezerv koymadan katılabilseler. Ben bunu gönülden istiyorum" diye konuştu.

"MEVLANA TÖRENLERİNE DE KATILIYOR"

Baykal'ın son 5-6 yıldır Konya'daki Şeb-i Arus törenlerine katıldığını ve Mevlana'nın felsefesini, getirdiklerini güzel konuşmalarla yad ettiğini hatırlatan Arınç, İstanbul'daki törende yaptığı konuşmanın beğenildiğini dile getirdi.

İstanbul'daki törende TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de konuşma yapmalarına rağmen Deniz Baykal'ın konuşmasının basında daha çok yer aldığına dikkati çeken Arınç, "Çünkü ilginç olanı, Sayın Baykal'ın katılması ve konuşma yapmasıydı. Bunu bu kapsamda değerlendirmek gerekir. Çok normaldir. Geçmişteki bazı skolastik düşüncelerin veya tabuların aşılması gerekir. Sayın Baykal'ın bunu cesaretle yapmış olmasını ve belki de bunu yanlış bulanlara rağmen yapmış olmasını fevkalade olumlu buluyorum, samimi buluyorum, içten buluyorum" ifadesini kullandı.

Arınç, Baykal'ın 29 Mart yerel seçimleri öncesinde başlarını örten ve çarşaf giyen kadınları parti rozetiyle kabul etmesini, geçmişte bu örtüler, çarşaflar üzerinden yapılan olumsuz siyaseti silecek çabalar göstermesini çok olumlu bulduğunu kaydetti. Baykal'ın bu yaklaşımının iyi niyetle devam etmesi temennisinde bulunan Arınç, "Toplumda ihtiyaç duyduğumuz kaynaşmayı, müşterek değerlere birlikte sahip çıkmayı ve irtica, gericilik, yobazlık, laiklik düşmanlığı gibi Türkiye'yi çatışma alanlarında yıllardan beri meşgul eden konularda yeni bir yorum yapmayı tekrar gündeme getirir" görüşünü dile getirdi.