BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Baykalın sır adayı kim?

Öyle bir isim ki hem iş hem halkın gönlünü çelecek. Bu isim İlhan Kesici değil. Öyle biri ki CHP onunla İstanbul'u alır deniyor.

Abone ol Yerel seçimler öncesinde aday piyasası oldukça kızıştı. AK Parti ve CHP İstanbul'da büyük bir kapışmaya hazırlanıyor. Aydın Ayaydın, yerel seçimler öncesinde kulağına gelen bilgileri yazdı.

AK Parti, başarılı olan başkanlarını yerinde bırakmayı planlıyor. Başarısız olanlar ise Erdoğan'a rapor ediliyor. Bunu da bizzat AK Parti İstanbul il başkanı Aziz Babuşçu yapıyor...

İSTANBUL'A AK PARTİ'DEN 2 ADAY

AK Parti Kadir Topbaş konusunda hala karar verebilmiş değil. Aday olma ihtimali yüksek ama bir de alternatif isim var. O kişi de Aziz Yeniay...

İlçelerde ise şu kişilerin isimleri konuşuluyor:
 Adalar: Coşkun Özden, Beyoğlu: Ahmet Misbah Demircan, Başakşehir: Mustafa Demir veya Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Fatih: Nevzat Er, Küçükmece: Büyükşehir’e aday olmadığı takdirde Aziz Yeniay, Maltepe: Fikri Köse, Ümraniye: Hasan Can, Zeytinburnu: Murat Aydın, Esenyurt: Nemci Kadıoğlu.

BAYKAL'IN SAKLADIĞI İSİM

İstanbul ve diğer büyük kentlerde belediye başkan adaylarını bizzat Genel Başkan Deniz Baykal’ın belirleyeceği kesin. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Baykal’ın kafasındaki isim ne İlhan Kesici, ne de Kemal Kılıçdaroğlu.

Baykal’ın, İstanbul’a kafasında netleştirdiği isim hem iş âleminin, hem de sokaktaki vatandaşın ilgi duyacağı bir isim. Baykal, İstanbul’u alacağını tahmin edeceği bu ismi şimdilik sır gibi saklıyor.

CHP’de netlik kazandığı gözlemlenen isimler ise şöyle: Avcılar: Mustafa Değirmenci, Kadıköy: Selami Öztürk, Beşiktaş: İsmail Ünal, Büyükçekmece: Hasan Akgün, Başakşehir: Kemal Aydın, Bahçelievler: Saffet Bulut, Bayrampaşa: Bahri Sipahi, Silivri: Selami Değirmenci, Sarıyer: Sedat Özsoy ve Pendik: Mehmet Usta.