BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

ABD Karadenize demir attı

ABD donanması Karadeniz'i boş bırakmıyor. Montrö'deki süre kısıtlamasını girdi çıktı ile aştı.

Abone ol

Geçtiğimiz aylarda Gürcistan'a insani yardım götüren ve Montrö anlaşması sebebi ile 21 günlük süreyi doldurmadan Karadeniz'den geri dönerek Çanakkale Boğazı'ndan çıkan Amerikan Donanmasına ait 6. Filonun bayrak gemisi "USS Mount Whitney", girdi çıktı sureti ile yeniden Karadeniz'e gitmek üzere Çanakkale Boğazı'ndan geçti.

Güvenlik açısından bir Türk sahil Güvenlik botunun da refakat ettiği askeri geminin İstanbul Boğazı'ndan geçtikten sonra Karadeniz'e açılacağı öğrenildi. 30 Ekim-19 Kasım tarihleri arasında Karadeniz'de yeniden görev alacak ABD askeri gemisinin gideceği liman hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

Irak Savaşı'nda görev yapmak üzere Basra Körfezi'nde bulunduğu belirtildi. Üzerinde süper RBOC metal çöp roketleri, 2 adet 25 milimetrelik Bushmaster top, 4 adet 50 kalibrelik makineli tüfek ve 2 adet Phalanx yakın hava savunma sisteminin de bulunduğu savaş gemisinde ayrıca hava ünitesi olarak da CH-60 Knighthawk sistemi bulunuyor. Askeri savaş gemisinin saat 18.00 sıralarında İstanbul Boğazı'ndan geçmesi bekleniyor.