BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ayakkabıcıların umudu kış

Yaz ve bayram sezonunu durgun geçiren ayakkabıcılar, umutlarını kışın bol yağışlı geçmesine bağladı.

Abone ol Yaz ve bayram sezonunu durgun geçiren ayakkabıcılar, umutlarını kışın bol yağışlı geçmesine bağlarken, kışlık ayakkabılar vitrinlerde sergilenmeye başlandı.

Piyasadaki durgunluktan ayakkabıcılar da olumsuz etkilendi. Alım gücü düşen vatandaş mecbur kalmadıkça alışveriş yapmaktan kaçınıyor. Yaz mevsimini ve bayram sezonunu durgun geçiren ayakkabıcılar kış sezonuna hazırlanıyor.

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, ABD'den başlayarak dünyayı etkisi altına alan küresel mali krizin piyasada daralmaya neden olduğunu, büyük bir nakit sıkıntısı yaşandığını belirtti. Uzman, talep azlığı nedeniyle Konyalı ayakkabı imalatçılarının yüzde 50'sinin kışlık sezon üretimine bile başlayamadığını kaydetti.

Özellikle vatandaşın alım gücünün düştüğünü ifade eden Başkan Uzman, "Vatandaş mecbur kalmadıkça bir şey almak istemiyor. Şu an kışlıkların satılacağı mevsim. Her yıl bugünlerde kışlık satışlarımız başlardı. Üretimde bir sorunumuz yok. Talep olması halinde mevcut kapasitemizin 3 katı daha fazla üretim yapabiliriz. Ancak üretim bol talep az. Satışlar çok düşük. Ancak, havaların soğuması ile birlikte ayağı üşüyen vatandaş kışlık ayakkabı almak isteyecek. Bu da satışlarımızın artacağı anlamına geliyor. Umarım bu kış bol yağışlı geçer." dedi.