BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Baykal'ın kasedi Alman işi mi?

MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun sansürlenen mektubu, Baykal kasedinin arkasında 'Alman istihbaratı mı vardı?' sorusunu akla getiriyor.

Abone ol

Şüpheli ölümüyle dikkatleri üzerine çeken MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun olay mektubundaki ifadeleri, "Deniz Baykal kasetinin arkasında da Alman istihbaratı mı var" sorusunu akla getirdi. 

Kozinoğlu'nun el yazması mektuplarında yer alan Deniz Feneri Soruşturması ve Alman istihbaratı ile Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki iddiaları içeren Milat gazetesinin haberi ortalığı karıştırdı.

AK PARTİ ALMANYA'DAKİ TÜRKLERİ ÖRGÜTLEMESİN DİYE

Kozinoğlu, söz konusu Aydınlık ekibi tarafından sansürlenen mektubunda Deniz Feneri davasının, Alman İstihbaratı'nın (BND) AK Parti'nin Almanya'da yaşayan Türkleri örgütleyebilme gücünden çekinmesi nedeniyle AK Parti'yi zor durumda bırakmak için uydurduğu bir dava olduğunu belirtiyordu.

Almanya'dan derin destek CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ır CHP Eski Milletvekili Nesrin Baytok ile birlikte olduğu iddiasıyla kaset skandali sonrası Baykal zor durumda kalmış ve CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Bu gelişme üzerine anlaşılmadık şekilde bir medya desteği alan Kılıçdaroğlu da Genel Başkan olmuştu.

Kozinoğlu'nun "Alman İstihbaratı ile Kılıçdaroğlu" arasındaki irtibatı ortaya koyan "Kılıçdaroğlu, Almanya'ya gittiğinde Alman Gizli Servisi BND mensupları ile görüşmüştür. Alman Gizli Servisi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olmasını desteklemiştir" ifadeleri Genel Başkanlık yolunu açan sürecin gerisinde "Alman  İstihbaratı mı var?" kuşkusunu gündeme getirdi.