BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan Erdoğan'a cevap!

Leyla Zana'ya dağ yolunu gösteren Başbakan Erdoğan'a BDP'li Selahatin Demirtaş'tan cevap geldi

Abone ol

Leyla Zana’nın ‘Silah Kürtlerin güvencesidir’ sözleri üzerine ‘O zaman dağa çık’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a cevap Demirtaş’tan geldi.

Leyla Zana’nın bazı açıklamalarının çarpıtıldığını iddia eden Demirtaş, "Zana, ’silahların susması gerektiğini, Ortadoğu’da 40 milyon nüfuslu bir Kürt halkına, ’silahlarınızı bırakın, silahsız bir halk olun da’ denilmemesi gerektiğini’ dile getirdi. Biz de militarizme karşıyız. Herkes silahları bıraksın. Dünyada silah olmasın. Bu iyi niyetli bir yaklaşımdır. Bütün dünyanın en büyük ordularını kurmak için, Arap’ından, Fars’ından, Şii’sinden, İsraillisine kadar herkes silahlanırken, Kürt halkına karşı ’boynunuzu bükün, oturun’ demek de aymazlıktır." diye konuştu.

"KÜRTLER DAĞA ÇIKMASINI BİLİR, İNİŞİ GÖSTER!"

'Biz ‘her şey silahla çözülsün’ demiyoruz.' diyen Demirtaş, "Silahlar sussun, siyaset konuşsun. Elbette ki bu önemlidir. Başbakan’ın bize dağın yolunu göstermek yerine, dağdan inişi nasıl gerçekleştirecek, asıl görevi budur. Yoksa Kürtler dağa nasıl gidileceğini biliyor merak etmesin, dağın yolunu Kürtler biliyor. Onun görevi iniş yolunu göstermektir." ifadelerini kullandı.

"KÜRT HALKI İÇİN KÜRDİSTAN COĞRAFYASINDA..." 

Demirtaş açıklamasının devamında şu sözleri sarfetti: "Kürt halkının kimliğinin tanınmasını ve güvence altına alınması, örgütlenme hakkının evrensel standartlara kavuşturulması, Kürt ve Kürdistan ismiyle siyasi parti ve örgütlerin kurulmasının güvence altına alınmasını, Kürtçe’nin resmi dil olması dahil, hayatın her alanında serbestçe kullanılması ve her düzeyde Kürtçe eğitim ve öğretimin güvence altına alınmasını, Kürt halkı için Kürdistan coğrafyasında kendi kendini yönetme hakkını içeren siyasal bir statünün tanınmasını sağlamak üzere birlikte ortak hareket edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."