BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Baykal'ı sarsacak iddiayı doğruladı

Baykal'ın taciz ettiği iddiasıyla gündeme bomba gibi düşen İklim Bayraktar, olayı doğrularken, şantaj ve komplo iddiasını yalanladı

Abone ol

Oda TV operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan gazeteci İklim Bayraktar'ın avukatından açıklama geldi. Avukatı Öncü Özbay, yaşananları doğruladığı açıklamasında "Yaşanan talihsiz olay bireysel bir gazetecilik faaliyeti neticesinde gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.  

Özbay, bu konuda detaylı bilgi için Kemal Kılıçdaoğlu ile Gürsel Tekin’i adres gösterdi. Bayraktar ayrıca Baykal'dan şikayetçi olmayacağını da açıkladı.

Müvekkilinin şantaj ya da komplo amacıyla böyle bir şeyi yapmadığını belirten avukat Öncü Özbay, olayın Bayraktar’ın gazetecilik mesleğini yapmak için gittiği sırada yaşandığını belirtti.   

GAZETECİLİK İÇİN GİTTİ İDDİASI

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İklim Bayraktar’ın sorgusunda Baykal’ın kendisini taciz ettiğini ve bu konuda CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu ile pazarlık yapıldığı belirtilmişti. Konunun basında yer alması üzerine Bayraktar’ın avukatı Öncü Özbay, ‘basın duyurusu ve ihtarname’ başlığı altında bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada Özbay, müvekkili İklim Ayfer Bayraktar ile soruşturmanın her aşamasında beraber olduklarını kaydetti.

İşte Av. Öncü ÖZBAY'ın açıklamasındaki ilgili bölüm:

"Yazılı ve Görsel BASINDA yer aldığı gibi “Şantaj” veya “Komplo” kelimeleri müvekkilemin ne Emniyet ne Savcılık ifadesinde yer almamaktadır! Kendisine ait görüşmelerde de bu anlama gelebilecek hiçbir ifade bulunmamaktadır. Böyle bir durumun içerisinde olması asla söz konusu değildir. Yaşanan talihsiz olay bireysel bir gazetecilik faaliyeti neticesinde gerçekleşmiştir.

Bahsi geçen olayı müvekkilim, olayın hemen ertesi günü CHP’nin o anda ulaşabildiği en üst düzey yetkilisi olan Sn.Gürsel TEKİN’e ve daha sonraki gün de Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU’na bizzat aktarmıştır.

Bu konuda başkaca herhangi bir açıklama yapmak istemeyen müvekkilim, bu durumu ve gerekli bilgilerin kendilerine bizzat ilettiği en yetkili kişilerden öğrenilmesi gerektiğini düşünmektedir.

Müvekkilim bu olaylarla ilgili olarak SAVCILIĞA ŞİKAYETTE bulunmamayı tercih etmiştir.Takdir edersiniz ki evli ve 1 çocuk annesi olan müvekkilim bu olayın duyulmaması ve bu olayla gündeme gelmek istememesi en doğal hakkıdır. Aksi yönde bir düşüncesi olsa idi bunu olayın olduğu tarihlerde açıklardı.Bunu yapmak yerine yukarıda da belirttiğimiz üzere yetkili kişilere olayı aktarmış ve işin gereğinin bu kişilerce yapılmasını beklemiştir."