BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'dan yeni CHP'ye uyarı

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Yeni CHP'nin eski CHP'ye ihtiyacı olduğunu söyledi

Abone ol

CHP'de farklı sesler parti içi demokrasi mi yoksa otorite boşluğu mu? İşte bu sırada eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın son açıklamaları tartışmayı iyice alevlendirecek gibi.

Kılıçdaroğlu'nun TSK'yı eleştiri konusunda Baykal'ın eski açıklamasını gündeme getirmesi sonrası gözler eski CHP liderine çevrilmişti.

DÖNÜŞ MESAJI MI?

2009 yılında partili bazı yöneticilerin orduyu eleştirmesi üzerine, "TSK'yı ancak genel başkan eleştirebilir" uyarısında bulunduğuna ve bu açıklamanın ardından bütün tartışmaların kesildiğine işaret eden Baykal, "Tabii o eski CHP'ydi. Anlaşılan yeni CHP'de de eski CHP'ye ihtiyaç varmış" ifadesini kullandı. Baykal'ın bu sözleri, parti kulislerinde 'dönüş mesajı' olarak yorumlandı.

Zaman gazetesinden Habib Güler'in haberine göre, CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un ‘kağıttan kaplan’ sözleri üzerine başlayan tartışmayı kendisinin sözleriyle kapatmaya çalışan halefi Kemal Kılıçdaroğlu’na bir dizi uyarıda bulundu.

HAKLI-HAKSIZ TARTIŞMASINA GİRMEDİM

Baykal önceki gün yakın çevresine yaptığı değerlendirmede, CHP’deki son durumla ilgili bazı tespitlerde bulundu. Batum kriziyle ilgili Kılıçdaroğlu’nun kendi sözüne atıfta bulunarak tartışmaya nokta koyması konusunda, “Ben o zaman TSK’yı ancak genel başkanın eleştirebileceğini söyledim ama nasıl söyledim” diyen Baykal, o günlerde, kimseyi doğrudan hedef almadan, genel bir ifadeyle ve nazik bir üslupla “genel başkan ya da görevlendireceği bir kişi eleştirebilir” dediğini, kimseyle ‘haklı ya da haksız’ tartışmasına girmediğini, CHP’deki bir geleneği hatırlattığını anlattı.

HERKES GÖREV ALANI İÇİNDE KONUŞSUN

Bu üslup sayesinde uyarısından sonra tüm tartışmaların kesildiğine işaret eden Baykal, Kılıçdaroğlu’nun kullandığı ‘yeni CHP’ söylemine atıf yaparak, kendisinin sözünü kullanmasını, “Anlaşılan yeni CHP’de de, eski CHP’ye ihtiyaç varmış” sözleriyle değerlendirdi. Partide her kafadan bir ses çıkmaması gerektiğine dikkat çeken Baykal, genel başkanın iyi bir görev dağılımı yapması, herkesin de görev alanı içinde konuşması gerektiğini vurguladı.