BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.442,67
HABER /  GÜNCEL

Besleme krizi sonrası önemli buluşma

Besleme krizi sonrası Kıbrıs sorunu Ankara'da masaya yatırılıyor. Yapılacak panelde AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri bir araya gelecek

Abone ol

Türkiye ile KKTC arasında yaşanan ve Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen'in görevden alınmasına kadar varan siyasi kriz, Ankara'da masaya yatırılıyor.

KKTC iktidar partisi UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu, CTP Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı ile AKP, CHP ve MHP temsilcilerinin katılacağı panelde, ortak çözüm için politika belirlenecek.

Paneli düzenleyen Kıbrıs Türk Kültür Derneği (KTKD) Başkanı Ahmet Göksan, amaçlarının yavru ve anavatan arasındaki gerilimin yumuşatılması olduğunu belirtirken, 'Bir oyun oynanıyor ve Kıbrıs Türkleriyle, Anadolu coğrafyası arasındaki bağlar koparılmak isteniyor. Biz bu oyunu birinci elden siyasi parti başkanlarıyla çözmek istedik' diye konuştu.

KKTC ile Türkiye arasındaki gerginlik gün geçtikçe büyürken, adadaki iktidar ve muhalefeti buluşturacak olan 'KKTC'deki Gelişmelere Siyasi Partilerin Bakışı' konulu panelde AKP'den Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP'den Osman Korutürk ve MHP Deniz Bölükbaşı panelin Türkiye ayağını oluşturuyor.