BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Murat Yalçıntaş'a şok ceza talebi

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın tutuklanmasına neden olan rüşvet davasının iddianamesi tamamlandı

Abone ol

Rüşvet iddiası nedeniyle yargılanan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında 21 yıl hapis cezası istendi.

Yüksek yargıdaki rüşvet iddiaları kapsamında, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da arasında bulunduğu 58 sanık hakkında, hazırlanan iddianame Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Savcılar Mehmet Tamöz ve Hüseyin Kocabey'in hazırladığı iddianamede, 'Sanıkların, suç örgütü kurmak, üye olmak, Yargıtay'da temyiz ve karar düzeltme incelemeleri sırasında yüksek yargı mensubuna rüşvet vermek, yargı görevini yapanları etkilemek, nitelikli dolandırıcılık, üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve rüşvet suçuna iştirak etmek' gibi bir dizi suç işledikleri öne sürüldü.

ÖRGÜT ADINA SUÇ İŞLEDİ

İTO Başkanı Yalçıntaş'ın 'Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' ve 'Rüşvet suçuna iştirak etmek' suçlamalarıyla 21 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianamede eski Danıştay 12. Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Oskay, Avukat Necdet Okcu, Yargıtay 6. Hukuk Dairesi memuru Bekir Akbal, Gülhanım Kızıltaş, Yavuz Çay ve Hüseyin Uysal örgüt kurucusu olarak yer aldı. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de müşteki oldu.