BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.411,34
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan küslük yorumları

CHP lideri Deniz Baykal Erdoğan'ın sözlerini "Hem üzüldüm hem sevindim" diye değerlendirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Terörle Mücadele Kanunu Tasarısı tartışmalarıyla ilgili "Ana muhalefet liderine çok ama çok küskünüm" ve "Baykal, terör konusundaki hassasiyetimizi anlayacak kalitede değil" sözlerini "Hem üzüldüm hem sevindim" diye değerlendirdi. Baykal'ın Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik ağır sözleri ve 'Öcalan'a af' tartışmalarıyla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

* Üzüldüm; Morali Bozuldu: Başbakan'ın bana çok ama çok küstüğünü gördüm. Buna hem üzüldüm hem sevindim. Üzüldüm, çünkü Başbakanın küskün olması onun moralini bozar, başarısını engeller, çalışmalarına güçlük çıkarır. Böyle bir etki yaratmak istemem. Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının kırgın, küskün olmasını istemem.

* Sevindim; Anlayışımız Farklı Değil: Demek ki benim üstünde durduğum konuya anlayışı bizimkinden farklı değilmiş. Başbakan bunu söylüyor.Böyle olmasından büyük mutluluk duyarım. Ama ortada bir tasarı var ve altında da Başbakanın imzası var. Bu tasarıda izah edilmesi güç, yanlış olduğu tartışma götürmez bir madde var. Bu madde oraya nasıl girdi, niçin girdi, kim soktu? Bu daha aydınlatılabilmiş değil.

* Vatan Görevi: Biz ciddi bir vatan görevi yaptık. Diyor ki, 'Daha önce niye söylemediniz?' Siz bize sordunuz mu? Biz bu kanun tasarısını Meclis'e geldikten sonra gördük. Baykal, Sanatçı Filiz ve Fikret Otyam'ın fotoğraf ve resim sergisini gezerken de gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın eleştirileri ile ilgili soruları ile karşılaştı. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın 'küstüm' sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Başbakan bana küseceğine, o imzayı oraya koyduğu için kendisine kızsın, küssün.