BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.408,47
HABER /  GÜNCEL

İşsizlere Milli Piyango

‘İşsizim’ diyen Milli Piyango’ya gelsin.Milli Miyango 250 YTL'si olan herkese kazı kazan bayiliği veriyor

Abone ol

‘İşsizim’ diyen Milli Piyango’ya gelsin... Genel Müdür İhya Balak, kazı-kazan ve hemen-kazan oyunlarında hasılatı artırmak için yeni bayilere ihtiyaç olduğunu söyledi. Balak, ‘Bayilik için 250 YTL alınıyor. Ancak, aylık gelir 750-1.500 YTL olabilir’ dedi. Balak, bayi sayısında da herhangi bir sınır olmadığını söyledi


TALİH kuşu işsizin başına kondu. Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü İhya Balak, işsiz vatandaşlara, ‘Gel kim olursan ol gel’ çağrısı yaptı. Üstelik verilecek bayilikte herhangi bir sınır yok. Balak, ‘İşsizim, geçinemiyorum diyen gelsin, bizden bayilik alsın. Hem kendisi kazansın, hem vatandaşa hem de devlete kazandırsın. Sayıda bir sınır yok. Kriterlerimize uyan herkes bayilik alabilir. Patron yok, işten çıkarılma derdi yok. İstersen git tuttuğun takımın maçına, bir yandan tezahürat yap, bir yandan da bilet sat’ dedi.

750-1.500 YTL KAZANÇ

BALAK, hemen-kazan biletlerinde 500 adedinin 1 top olarak tanımlandığını belirterek, ‘Tanesi 50 YKr’den satılıyor. Bir top satıldığı zaman bayiye kalan para 25 YTL. Tanesi 1 YTL’den satılanların tek bir topunda ise kazanç 50 YTL’ dedi. Balak, ‘Günde bir top bilet satan bayinin 50 kuruşluk biletlerde aylık kazancı 750 YTL, 1 YTL’lik biletlerde ise bin 500 YTL’ye ulaşıyor. Becerikliyse günde bir top değil, daha çok satar, daha çok kazanır. Kalabalık yerlerde satışlarla, iyi bir satış politikasıyla bayilik ayda, 10 yıllık devlet memurluğundan daha fazla kazandırır’ diye konuştu.

SERMAYESİ SADECE 250 YTL

BAYİLİK için 250 YTL’lik sermayenin yeterli olduğunu söyleyen Balak, bayilik yapmak isteyen vatandaşın, 100 dolarlık depozito ücreti yatırıp bayilik formu doldurmasının yeterli olduğunu söyledi. Balak, bayilik yapmak isteyen vatandaşın yüz kızartıcı suçlardan hükümlü olmamaları gerektiğini hatırlattı. Sayısal bayiliği başvurularında izdiham yaşadıklarını da anlatan Balak, ‘Sayısal bayilerinin yüksek kazancı görülünce talep patlaması oldu. 17 binin üzerinde müracaat var. Bunların ancak ayda 50-100’üne bayilik verebiliyorum. Tabi eğer, bayiliğini bırakan olursa’ dedi.


DOĞUM GÜNÜ BiLETi BiLE VAR


SATIŞI artırmak için özel günler ve doğum günü biletlerinin bile olduğunu söyleyen Balak, 27 milyon adet satışa ulaşan hemen-kazan piyangosunda 10 milyona yakın bayinin bulunduğunu, ancak bunların da her gün satış yapmadıklarını söyledi. Balak, bayilik sayısının artırılmasıyla kısa sürede 100 milyonluk aylık satış hedefinin yakalanmasını öngördüklerini kaydetti.

KOMİSYON YÜZDE 14

Balak, 50 YKr’lik biletlerde 10 YTL, 1 YTL’lik biletlerde ise 20 YTL’ye varan ve bayiden hemen tahsil edilen küçük ikramiyelerin, satışı artırma özelliği bulunduğunu da belirtti. İşsizlere klasik piyango bayiliği için de kapılarının açık olduğunu söyleyen Balak, klasik piyangoda daha fazla sermaye gerektiğini, ancak bayinin bilet satışlarından yüzde 14 komisyon kazandığını söyledi.

EV KADINLARI DAHA MERAKLI

Ara sıra bayileri gezdiğini de anlatan Balak, ‘Klasik piyango ve sayısal oyunlara en büyük ilgi ev kadınlarından geliyor. Nedenini bilemiyoruz ama edindiğim izlenim, ev kadınlarının şans oyunlarına daha çok meraklı olduğu’ dedi. Balak, her bir çekiliş için sayısal oyunlarda büyük ikramiye şansının 13 milyonda 1 olduğunu, klasik piyangoda ise ikramiyenin tam bilete çıkması halinde tek çekilişte 1.3 milyonda 1 olan büyük ikramiye şansının, yarım bilette 1.3 milyonda 2, çeyrek bilette ise 1.3 milyonda 4’e kadar yükseldiğini söyledi. Genel Müdür Balak, klasik piyangoda yılda 36, şans topunda ise yılda 156 büyük ikramiye dağıttıklarını da sözlerine ekledi.