BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.399,75
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan işaret bekliyor

Baykal ağır topları partiye katma peşinde. Hedef ise yerel seçimlerde başarı.

Abone ol

Siyasî partiler, 2009 yılının başında yapılacak yerel seçimlerin hazırlıklarına başladı. CHP lideri Deniz Baykal, parti içi iktidarını sürdürebilmek için 'sürpriz başarı' hedefliyor.

2004 yerel seçimlerinde sadece İzmir ve Mersin Büyükşehir belediyelerini kazanan CHP, bu kez listeye İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Gaziantep, Kocaeli, Antalya ve Eskişehir'i eklemek istiyor.

Bu sebeple Baykal'la ters düştüğü için CHP'den uzaklaşan bazı isimlere partinin kapıları açılacak. Baykal'ın yakın çevresine bu konuda yeşil ışık yaktığı belirtiliyor. Murat Karayalçın Ankara'dan, Celal Doğan Gaziantep'ten, Sefa Sirmen Kocaeli'nden, Fikri Sağlar Mersin'den, Doğan Taşdelen Çankaya'dan yarışmak istiyor.

Halen SHP Genel Başkanlığı'nı sürdüren Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına sıcak. Yerel seçimlerde sol partilerin ortak aday göstermesini isteyen Karayalçın, böyle bir durumda çatı partisinin önemli olmadığını ve Ankara'dan aday olabileceğini kaydediyor. 2001'de CHP'den ayrılan Sağlar, Mersin'den aday olmayı talep ediyor.
Sağlar, parti örgütlerinde kendisi ve aynı durumda bulunan pek çok ismin dönüşüne yönelik heyecanlı bir bekleyiş yaşandığı görüşünde. .

Gaziantep'te üç dönem üst üste belediye başkanı seçilen; ancak daha sonra CHP yönetimiyle yollarını ayıran Doğan, Gaziantep'teki partililerin kendisini yeniden aday olarak görmek istediğini ileri sürüyor. Ancak henüz CHP'den teklif almadığını vurguluyor.

Habip Güler/Zaman