BIST 10.276
DOLAR 32,31
EURO 34,86
ALTIN 2.408,37
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan ağır eleştiri!

CHP lideri Baykal, "Hükümet Diyarbakır olaylarının vehametini kavrayamadı, sadece seyrediyor" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Diyarbakır'da meydana gelen olayları değerlendirirken, “hükümetin olayların önemini kavrayamadığını ve bu nedenle önlem almadığını” savundu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantıda Diyarbakır'da meydana gelen olaylar değerlendiren Baykal, mitinglerde terör örgütü PKK lehine sloganlar atıldığına, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin sergilendiğine dikkati çekti.

Suç olmasına rağmen bunlara seyirci kalındığını ve müdahale edilmediğini belirten Baykal, uzun zamandan beri yapılmayan “kepenk kapatma” eyleminin dün Diyarbakır'da PKK'nın zorlamasıyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Baykal, “halkın devleti ve güvenlik görevlilerini yanında göremediği için teröristlere teslim olduğunu” öne sürdü.
Gelişmelerin çok daha büyük sorunlara yol açacağını vurgulayan Baykal, hükümetin acil önlem alması gerektiğini belirtti. Baykal, ”hükümetin olayların önemini kavrayamadığı için önlem almadığını, seyirci konumunda olduğunu” ileri sürdü.