BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.433,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'a göre saçma sapan işler

Deniz Baykal, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile konuşmalarının dinlemeye takıldığı iddialarına sert çıktı.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile telefon konuşmalarının dinlemeye takıldığı iddialarına ilişkin, ''Saçma sapan işler bunlar'' dedi.

Antalya Milletvekili Osman Kaptan ve İl Başkanı Özer Ülken ile Konyaaltı Caddesi'ndeki evinden ayrılan Baykal'a araca binişi sırasında bir gazeteci ''Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile görüşmelerinizin dinlemeye takıldığı iddiaları var. Ne düşünüyorsunuz?'' diye sordu. Baykal da, ''Saçma sapan işler bunlar'' karşılığını verdi.

BAYKAL ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Baykal'ın bulunduğu araca yolda Antalya Milletvekilleri Tayfur Süner ile Atila Emek de bindi. Kırcami'deki Avcuoğlu Börek Salonu'na giden Baykal, burada çiçeklerle karşılandı.

 İddialar neydi?

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın, Anayasa değişiklik paketinin iptal edilmesine ilişkin, Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu'yla görüşmesini, CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın istediği öne sürülmüştü.

Antalya'nın serpme böreğinin kentin geleneksel lezzetlerinden biri olduğunu ve hamurun hiçbir yerde bu kadar ince açılmadığını belirten Baykal, salondakilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

KÖRLE YATAN ŞAŞI KALKAR

Baykal, börek aldıktan sonra geçtiği restoranda Antalya milletvekilleri ve Minibüsçüler Odası yönetimiyle kahvaltı yaptı. Oda üyelerini uğurladıktan sonra gazetecilerin oturduğu masaya gelen Baykal, bir muhabirin dizüstü bilgisayarından geçtiği, kendisine ait fotoğrafları inceledi.

Gazetecilerin bu sırada görüntü alması üzerine, muhabir, ''Sizin işiniz çok zormuş, ben şimdiden terlemeye başladım'' deyince Baykal da, gazetecilerin kendisini denizde, karada, sürekli takip ettiklerini belirterek, ''Körle yatan şaşı kalkar'' diye espri yaptı.