BIST 10.071
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.409,07
HABER /  GÜNCEL

Baykala göre AKPnin oy oranı

CHP lideri Deniz Baykal yerel seçimlerde AKP'nin alacağı oy oranını tahmin etti. Hiç de az değil, hatta yüzde 47'nin üstünde...

Abone ol

CHP lideri Deniz Baykal yerel seçimlerde AKP'nin başarılı sayılabilmesi için oy oranının yüzde 52 olması gerektiğini, bunun altının başarısızlık olacağını söyledi: "İktidarlar için yerel seçimde genel seçimin üzerine 4 - 5 puan koymaktır. Bu da yüzde 47 üzerine koyduğunda 52 eder" dedi

Baykal Malatya mitingi öncesi uçakta sohbet ettiği Bilal Çetin'e şunları söyledi:

CHP'DEN OLUMLU SÖZ EDİYORLAR

"Son anketler de oldukça umutlandırıyor Deniz Baykal’ı. Bu konuda şunları söylüyor:

“Ciddi anket yapan bazı kuruluşlar, Türkiye genelindeki oy oranımız için yüzde 26-27 seviyesine çıkar diyorlar. Hatta bizim için umutsuz konuşanlar şimdi bakıyorum hem İstanbul için hem de geneldeki oylarımız için daha olumlu sözler sarf etmeye başladı. Bu da benim için çok önemli bir gelişme. Ama ben bir oran söylemem.”

İKTİDARLAR ARTI 5 OY ORANI ALIR

Baykal CHP için bir oy oranı hedefi, başarı çıtası telaffuz etmekten kaçınıyor ama AKP için bir başarı çıtası öngörüyor. Şöyle diyor:

“Benim değerlendirmem, iktidarlar için yerel seçimde genel seçimin üzerine 4 - 5 puan koymaktır. Bu da yüzde 47 üzerine koyduğunda 52 eder. İktidar için 52’nin üstü başarı, altı başarısızlıktır. Çünkü yerel seçimde iktidar avantajı en az 5 puandır. En son 2004 seçimlerinde bu görüldü. Yüzde 34 oyu vardı, iktidar avantajı ile yüzde 42’ye çıkardı. Ancak bunu vatandaşa anlatamazsınız. Vatandaş yüzde 47’nin iki puan altını gördüğünde başarısız kabul eder. Oysa başarısızlık orada da 7 puandır. Şimdi iktidara bakıyorum, sıkıştılar. Halkı tehdit ediyorlar. Sıkıntıdalar, telaş içindeler.