BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Baykal Süterin cenazesinde

Şakir Süter'i uğurladık.. Üç tören vardı bugün. Baykal da cenazeyi taşıdı.

Abone ol

Akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden gazeteci-yazar Şakir Süter'in cenazesi, Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi Camii'nde öğle vakti kılınan namazın ardından Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Süter'in (57) cenazesi, Akşam gazetesi ile Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde yapılan törenlerin ardından Altunizade'deki MÜ İlahiyat Fakültesi Camii'ne getirildi.

Süter'in eşi Gülsüm Süter ile oğlu Barış Süter, burada törene katılanların taziyelerini kabul etti. Gülsüm ve Barış Süter'e taziyede bulunanlar arasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu da yer aldı.

BAYKAL CENAZEYİ TAŞIDI

Şakir Süter'in cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından eller üstünde taşınarak, cenaze aracına konuldu. Bu sırada Baykal da Süter'in tabutunu omuzladı. Süter'in vasiyeti gereği, cenazesi camiden çıkarılırken tekbir getirilmedi ve alkış tutulmadı. Süter, daha sonra götürüldüğü Çengelköy Mezarlığı'nda defnedildi.

KİMLER KATILDI

Cenaze namazına eşi Gülsüm, oğlu Barış, kardeşi Ali İhsan Süter, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay, CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, İlhan Kesici, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Yaşar Okuyan, Emin Şirin, İsmet Sezgin, Ali Müfit Gürtuna, Ali Talip Özdemir, Ateş Ünal Erzen, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, Rıdvan Budak, Mehmet Emin Karamehmet, gazeteci Tuncay Özkan, Taha Akyol, Serdar Turgut, Vahap Munyar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

CİDDİ BİR KAYIP

CHP Genel Başkanı Baykal, cenaze töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Şakir Süter'in çok seçkin bir gazeteci ve yorumcu olduğunu belirterek, onun ölümünün toplum, basın ve siyaset dünyası için önemli bir kayıp olduğunu söyledi. Baykal, şöyle konuştu:

Sıcak, sevecen bir kişiliğe sahip olduğunu tanıyınca öğrendim. 57 yaşında böyle birikimli bir insanın aramızdan ayrılması toplumumuz, basın dünyamız, siyasetimiz için ciddi bir kayıptır. Ailesine, Akşam gazetesine, sevenlerine, okuyucularına içtenlikle başsağlığı diliyorum.''

MUMCU DA CENAZEDEYDİ

Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu da, ''Kendisini tanıdığımda 17 yaşımdaydım. O gün nasıl tanıdıysam bugün de öyle anıyorum. İyiler hep böyle olur. Allah rahmet eylesin'' diye konuştu.

İLK TÖREN AKŞAM GAZETESİNDE

Süter'in, Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun gazete önünde hazırlanan platforma yerleştirilmesinden sonra bir konuşma yapan Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut, bu yıl üçüncü gazeteci arkadaşını kaybettiğini, her ölümün ardından yoğun bir his yaşandığını ifade ederek, ''Şakir Ağabey'e gelen duygulu mesajlar, onun gerçekten sevilmiş bir insan olduğunu gösterdi.

KALİTELİ BİR İNSANDI

Herkesin çok sevmiş olduğu bir insanı kaybettik'' dedi. Süter'in, ''gazetenin orta direğini omuzuna almış bir kişi'' olduğunu da anlatan Turgut, ''Hem bir dostu, hem de önemli bir yazarı kaybettik. Kaliteli bir insandı, adam gibi adamdı. Başımız sağolsun'' diye konuştu.

Şakir Süter'in oğlu Barış Süter de babasını mesleğe başladığı Akşam Gazetesi'nden uğurladıklarını ve son nefesini de burada verdiğini söyledi.

DİK DURMAYI BABAM ÖĞRETTİ

Süter, ''Biricik oğlu olarak gözyaşı dökmedim, çünkü hayatında tek pişmanlık olmayan, hep dik ve ilkeli yaşayan, herkesi sevmiş ve kucaklamış bir insanın ardından gözyaşı dökülmez. Bana dik durmayı, dik yaşamayı babam öğretti. İnsan ilişkilerini, dostluğu ve sevgiyi ondan öğrendim'' dedi. Barış Süter, bir okuyucusunun babasına ''Türkiye'nin en delikanlı yazarıydı'' dediğini anımsatarak, kendisini asla unutmayacaklarını ve onlara yol göstermeye devam edeceğini dile getirdi.

Gazeteci Burhan Ayeri ise Süter'le çok eski dost olduklarını belirterek, ''Sadece iyi bir yazar, iyi bir arkadaş, iyi bir dost değildi, iyi bir de hocaydı'' dedi. Süter'in ince bir ruha sahip olduğunu kaydeden Ayeri, hayrı ve dindarlığı da gizli yaptığını söyledi.

AİLESİ ALKIŞ İSTEMEDİ

Törende daha sonra, din görevlisi tarafından dua edildi. Bu arada, ailesinin isteği üzerine cenazenin gazeteden ayrılması sırasında alkış yapılmadı. Törene, Şakir Süter'in eşi Gülsüm Süter, ailesi, Akşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi T Medya Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Çaloğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ile gazeteci dostları ve arkadaşları katıldı.

İstanbul'da önceki gün vefat eden gazeteci-yazar Şakir Süter için Onur Kurulu Sekreterliği yaptığı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) tören düzenlendi.

ÖNCE GAZETECİYDİ

Süter'in, Türk bayrağına sarılı tabutu TGC'nin Cağaloğlu'ndaki binasına
getirilerek, burada hazırlanan platforma konuldu. Düzenlenen törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, genç meslektaşlarına örnek bir gazeteciyi anlatmak istediğini ifade ederek, ''Şakir Süter önce gazeteciydi. Gazeteciliği meslek kuralları içinde yapmaya özen gösterdiğini yakından biliyorum'' dedi.