BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

Katil doktor işbaşındaydı

Canlı bebeği kürtaj davasından hüküm giyen doktor Alanya'da yakalandı.

Abone ol

Bursa'da, ''yasa dışı kürtaj'' suçundan sabıkası bulunan ve 2002 yılında, 28 haftalık hamile kadının canlı bebeğini kürtajla almak istediği iddiasıyla yargılandığı davada gıyabında 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı (Jinekolog) Dr. Ömer Çelik, Antalya'nın Alanya ilçesinde özel bir hastanede görev yaparken yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbar üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri, 9 Nisan 2002 yılında Bursa'da gayrimeşru ilişki sonucu hamile kalan Z.K'nİn karnındaki 28 haftalık canlı bebeği 2 bin YTL karşılığında kürtaj yapmak isterken suç üstü yakalanan, olayla ilgili bir süre tutuklu kaldığı, ancak daha sonra tutuksuz yargılandığı dava sonucunda 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Dr. Ömer Çelik'in, Antalya'nın Alanya ilçesinde bir özel hastanede çalıştığını tespit etti.

Durumun Alanya Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine yapılan operasyonda, yakalanan Ömer Çelik, hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek Alanya Cezaevine gönderildi.

OLAY

Dr. Ömer Çelik, Z.K'nin başından geçenleri özel bir televizyon kanalındaki programda anlatması ve gizli kamerayla yapılan çekimler sonucunda kürtaj yapmak isterken suçüstü yakalanmıştı. Görüntüleri ihbar kabul eden Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Çelik hakkında ''28 haftalık hamile kadının bebeğini rızasıyla düşürtmeye eksik teşebbüs'' suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesine dava açılmıştı.

Bu arada, 2000 yılında da Altıparmak Caddesi'ndeki muayenehanesinde iki kadından yasa dışı kürtajla aldığı ceninleri, Nilüfer ilçesine bağlı Kayapa beldesinde otomobilinden boş araziye atarkan yakalanan Ömer Çelik, devriye gezen jandarma ekiplerince suç üstü yakalanmış, bu olayla ilgili de 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.