BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,99
ALTIN 2.450,66
HABER /  POLİTİKA

Baykal sınır değişsin dedi

Dağlık K. Irak sınırı CHP lideri Deniz Baykal'ın gündeminde.

Abone ol CHP lideri Baykal K. Irak sınırının dağlık ve savunmasının zor olduğuna işaret ederek sınırın güneye ovalara kaydırılmasını istedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, ilk olarak laiklik ve cumhuriyet tartışmalarına değindi. CHP lideri  "Cumhuriyet insanlık tarihinin en köklü dönüşüm projesidir. Cumhuriyet ayrışmayı reddeden bir anlayıştır. Herkes inanç özgürlüğüne sahiptir.  Lakilik Türkiye'de barışın kardeşliğin güvencesidir. İnanç düzeyiniz ne olursa olsun birbirimizi sevmeye hazır olmalıyız" dedi. 

Türkiye'ye sınır ötesi operasyon yapılmıştır

Türkiye'nin yapması gereken sınır ötesini PKK'nın yaptığını belirten Baykal şunları söyledi:

"Terör karşısında takınılan tavır daha cüretkar daha saldırgan hale getirmiştir. Terör değildir diyenler çıkmıştır. Türkiye'ye karşı sınır ötesi operasyon yapılmıştır. 200 kişiyle gelmişlerdir. 12 askerimiz şehit edilmiş, 16'sı yaralanmış, 6'sı kaçırılmıştır.

Tezkere çıkalı çok uzun zaman çıktı. Daha askere geçmedi. 10 gündür askerlerimiz K. Irak'ta. Rice "72 saat bana müsade edin" demişti. 72 saat geçmiştir üstüne bir 72 saat daha geçmiştir. "

Sınır ovalara indirilsin

Baykal ayrıca K. Irak sınırı tartışmalarına katıldı.. Hürriyet gazetesinin haberini hatırlatan Baykal, 5 yıl önce de sınırın güneye çekilmesi önerisini getirdiğini dile getirerek, "Yapılması gereken sınırı dağların bittiği güneyde daha uygun bir hatta ovaya indirilmesidir. Bunu dünya kabul etmektedir. 5 yıl önce 2002 kasımında bu kürsüden söylemiştim. CHP'nin kaderi bu.. Sorunlar karşısında ne yapılması gerektiğini söylüyoruz. Ama galiba erken söylüyoruz." dedi.