BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.423,12
HABER /  GÜNCEL

Hain PKKlı eski asteğmen

Dağlıca saldırısının ayrıntıları şok edici. Planlayıcı da eski bir bakan yeğeni...

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Komando Taburu’nun güvenliğini sağlayan birliğe 21 Ekim günü düzenlenen ve 12 askerin şehit edilmesi, 16 askerin yaralanması, 8 askerin de kaçırılmasıyla sonuçlanan saldırının talimatını ‘Ape Hüseyin’ kod adlı PKK'lı eski astteğmen Kadri Çelik'in verdiği ortaya çıktı.

‘Gizli’ ibareli istihbarat raporlarında, saldırı talimatını veren Kadri Çelik’in, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılarak örgüte katılan eski bir astsubay olduğu dipnot olarak yer aldı.

SALDIRININ PLANLAYICILARI

Dağlıca'daki saldırıyla ilgili eylem talimatını ‘Ape Hüseyin’ kod adlı Kadri Çelik’in verdiği, eylemin planlayıcısı ve uygulayıcılarının ise örgütün Hakkari sorumlusu ‘Fazıl’ kod adlı Ahmet Şeker, yardımcıları ‘Gül Çiya’ ve ‘Haşim Jirki’ kod adlı teröristler ile ‘Alişer Koçgiri’ kod adlı Yücel Halis oldukları belirtildi.

Kalabalık PKK'lı grubunun 3 ayrı koldan, avcı kolu oluşturup Dağlıca Taburu’nun güvenliğini sağlayan birliğe saldırdıkları ortaya çıktı.

PKK'LI ESKİ ASTSUBAY

Güvenlik güçlerine teslim olan itirafçıların verdiği bilgiler ve istihbarat raporlarına ‘dipnot’ olarak yansıyan ‘Ape Hüseyin’ kod adlı Kadri Çelik’in, 1986 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde astsubay olarak görev yaparken, Mardin’in Dargeçit İlçesi’nden terör örgütü PKK’ya katıldığı ve 20 yılı aşkın süreden beri örgüt içinde silahlı faaliyetlerde bulunduğu belirtildi.

2005 yılına kadar Şırnak’ın Gabar Dağı’nda örgüt içinde faaliyet yürüten Kadri Çelik, bu tarihten sonra Kuzey Irak’a çekildi. Şu anda Dağlıca Taburu'nun karşı tarafında kalan Kuzey Irak topraklarındaki Gare Dağı’nda teröristlerin eğitiminden sorumlu olduğu belirtildi.

PLANI YAPAN ESKİ BAKAN YEĞENİ

Dağlıca sıldırısının planlayıcısı ve uygulayıcılarından ‘Alişer Koçgiri’ kod adlı terörist Yücel Halis’in ise CHP eski Sivas Milletvekili ve Çalışma eski Bakanı Ziya Halis’in yeğeni olduğu belirtildi.

Yücel Halis'in, halen örgütün Hakkari yakınlarındaki örgütün bölge sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü bildirildi.

(Hürriyet)