BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.466,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal gitti gölgesi parti yönetiyor

Deniz Baykal istifa etti etmesine ama hala onun kararı bekleniyor. Parti yönetimi ise Baykal'ın gelmesi için dua ediyor!

Abone ol

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, ''Resmen olmasa bile fiilen genel başkanımız olan Deniz Baykal'ın belirleyeceği stratejinin sonuna kadar arkasındayız'' dedi.

Hacaloğlu, akşam saatlerinde eşi Mutsel Hacaloğlu ile Deniz Baykal'ı istifadan vazgeçirebilmek için Beysukent Angora Evleri'nin girişinde açlık grevi yapan partili gençleri ziyaret etti.

Gençlerin hazırladığı deftere duygularını yazan Hacaloğlu, yaptığı açıklamada, partili gençlerin onurlu ve duyarlı bir davranış gösterdiğini gösterdi.

Hacaloğlu, yaşanan olayın demokrasilerde görülebilen bir olay olmadığını belirterek, ''Bu bir ilk aslında. Böyle bir komplo ilk. Başka komplolar da var. Ülkemize, partimize yönelik bir çok komplolar sergilendi ama biz CHP'liler bu oyunu bozacağız'' diye konuştu.

Baykal'ın tekrar görevine dönüp dönmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Hacaloğlu, ''Resmen olmasa bile fiilen genel başkanımız olan Deniz Baykal'ın belirleyeceği stratejinin sonuna kadar arkasındayız'' dedi.

Eşiyle birlikte gençlerle bir süre sohbet eden Hacaloğlu, daha sonra sitenin önünden ayrıldı.

Bu arada, Baykal'ın geri dönmesi için site önünde gösteri yapan CHP Ankara İl Gençlik Kolları üyesi bir grup genç, güvenliğin bulunduğu alanı aşarak, Baykal'ın oturduğu konutun önüne doğru koştu ve bir süre sloganlar attı. Güvenlik görevlileri ve polis ekipleri de gençlerin arkasından site içine girdi.

Yaklaşık bir saat Baykal'ın konutunun önünde oturan ve sloganlar atan grup, daha sonra polis gözetiminde yine sloganlar atarak, site dışına çıktı.