BIST 9.931
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal, Gandi'yi böyle sahiplendi

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na küfrettiğini söyledi.

Abone ol

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na küfrettiğini savunarak, "CHP Genel Başkanı'na söylediği laflardan yüzümüz kızarıyor. Okuduğunuzda gazeteyi elinizden atmak istiyorsunuz" dedi.

Baykal, Antalya'daki Burdur Turizm, Sosyal ve Kültür Derneğini ziyaret ederek, dernek üyeleriyle bir araya geldi. Dernek Başkanı Lokman Uysal, CHP Antalya Milletvekili adayları arasında Burdurlu bulunmaması nedeniyle kırgınlık yaşadıklarını belirterek sitemde bulunurken buna karşın Baykal'a her dönem verdikleri desteği sürdüreceklerini söyledi.

Deniz Baykal burada yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın değişen günümüz yaşamı ile hizmet anlayışındaki farklılıklar nedeniyle sürekli geçmişle mukayese yapmasının ise doğru olmadığını söyledi. "Beyefendi 9 yıl yönetmiş, kendisinden önceki her şeyi yok saymaktan, sıfırlamaktan, aşağılamaktan zevk alıyor" diyen Baykal, şöyle konuştu:

"Bugün gelinen noktada artık 'çift Başbakan', 'özerk yönetim', 'Türk' sözcüğünün anayasadan çıkarılması konuşuluyor. Hakkari'de Başbakan'ı dinleyen kamu görevlilerinden başka kimse yok. Binbir türlü etnik kimliği sayarak insanımızı ayrıştıran sen değil misin? Teröre destek verenleri şımartan sen değil misin? Türkiye'de terör tehdidi altında Anayasa değişikliği gündeme gelmiştir.

Bakmayın Başbakan'ın mitinglerde meydan okumalarına, boş laf onlar. Terör mekanizması Türkiye'yi şekillendirme çalışıyor. Bugünkü iktidar bu süreçte başrol oynamıştır. 4 yıl sonra bu zihniyet hangi noktaya gelir. Anayasa'da temel noktada değişiklikler gündeme gelecek, bu gidişe izin vermemeliyiz."

YÜZÜMÜZ KIZARIYOR

AK Parti'nin oy oranında düşüş olduğunu, bunların açıklanamadığını ancak AK Parti mensuplarının da bunu bildiğini savunan Baykal, "Pompalama rakamlar gösteriliyor. Kazın ayağı öyle değil. Panik başladı. Başbakan'ın saldırganlaşması bundan. Bizim Genel Başkan'a, Anamuhalefet liderine küfrediyor. Tutamıyor kendini. CHP Genel Başkanı'na söylediği laflardan yüzümüz kızarıyor. Okuduğunuzda gazeteyi elinizden atmak istiyorsunuz. Seçimde bu yönde ciddi bir tablo ortaya çıkarsa AKP'ye halkın ciddi bir uyarısı olacağına inanıyorum" dedi.