BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Baykal dış basın gibi konuştu

CHP lideri Baykal "Türkiye'de artık laik cumhuriyetten kimse sözetmiyor" dedi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dış basın ağzıyla konuşarak, "Türkiye'de artık laik cumhuriyetten kimse sözetmiyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, 76. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) açılışına katılmak üzere İzmir'e gelişinde, Adnan Menderes Havalimanı VIP Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Baykal, bugün gazetelerde yer alan, parti yöneticilerini artık cumhurbaşkanlığı konusunda açıklama yapmamaları yönünde uyardığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, ''O bir yanlış anlama sonucu basına öyle geçti. Cumhurbaşkanlığı konusunda ben ve arkadaşlarım çok iyi bir görev yaptığımızı düşünüyoruz. Şimdi yeni bir noktaya gelindi. AK Parti iktidarının ve hükümetinin uygulamalarını değerlendireceğiz'' dedi.

Baykal, bu noktada yeni bir değerlendirmeleri olup olmadığının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanlığı konusunda yeni bir değerlendirme yapma noktasına gelmiş durumda değiliz. Bakın, seçimden sonra Türkiye'nin kimliği ile ilgili büyük bir dönüşüm algılamasının yerleştiğini dünya basınında yapılan değerlendirmelerde görülüyor. Yani laik bir cumhuriyetten kimse söz etmiyor. Ilımlı bir din devletine doğru Türkiye'nin dönüşmekte olduğu, bütün yabancı gözlemciler tarafından ifade ediliyor.''